Poziv za upis u novi ciklus "FIATA škole špedicije"

13.07.2017. 16:35 / Izvor: Akta.ba
Poziv za upis u novi ciklus 'FIATA škole špedicije'

"FIATA škola špedicije" je program edukacije namijenjen uposlenicima kompanija iz oblasti špedicije, logistike, vanjske trgovine, transporta...

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresirane kandidate da izvrše prijavu učešća u novom ciklusu „FIATA škole špedicije“ – školska 2017. godina.

"FIATA škola špedicije" je program edukacije namijenjen uposlenicima kompanija iz oblasti špedicije, logistike, vanjske trgovine, transporta, izvoznicima, uvoznicima i osobama koje žele da se profiliraju u navedenim oblastima. Sektor za edukaciju VTK/STK BiH uspješno organizira „FIATA školu špedicije“ već duže od 10 godina, a u tom periodu je nekoliko stotina kandidata imalo priliku da se educira kroz nastavni plan i program koji je verificiran i odobren od strane Međunarodnog saveza špediterskih udruženja (FIATA).

Proces edukacije se realizira u okviru četrnaest (14) modula nastavnog plana i programa koji je izrađen u skladu sa standardima FIATA-e, a kandidati nakon odslušane nastave imaju mogućnost polaganja ispita s ciljem ostvarivanja prava na izdavanje prestižne FIATA diplome, koja predstavlja međunarodno prepoznati standard za dokazivanje stručnih kompetencija u navedenim oblastima.

Nastava počinje 27. i 28.07.2017. godine u prostorijama Komore u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10), a dinamika i plan realizacije nastave će biti detaljno dogovoren sa prijavljenim kandidatima.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je utorak, 25.07.2017. godine do 16:00 sati.

Kontakt osoba je Mirza Konjo, voditelj „FIATA škole špedicije“ u Sektoru za edukaciju VTK/STK BiH (+387 33 566 204; mirza.konjo@komorabih.ba).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave