Praktična primjena Zakona o zaštiti ličnih podataka u privrednim društvima

29.08.2017. 08:54 / Izvor: Akta.ba
Praktična primjena Zakona o zaštiti ličnih podataka u privrednim društvima

Na seminaru će se raditi interaktivno između učesnika i predavača, koji posjeduje višegodišnje praktično iskustvo u primjeni Zakona.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/Sektor za edukaciju organizira seminar na temu “Praktična primjena Zakona o zaštiti ličnih podataka u privrednim društvima” koja se održava 21.09.2017. godine u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH u Sarajevu.

Sva privredna društva, javne ustanove, institucije svih nivoa vlasti i drugi subjekti u Bosni i Hercegovini su obveznici primjene i kontrolori provođenja odredbi Zakona o zaštiti ličnih/osobnih podataka Bosne i Hercegovine.

Različiti su izazovi sa kojima se susreću obveznici njegove primjene. Iz tog razloga, fokus ovog seminara je upravo na aspektima praktične primjene ovog Zakona, sa ciljem da se učesnicima pomogne da u svom radu što pravilnije i što potpunije ispune sve zahtjeve ovog vrlo kompleksnog, pa i osjetljivog propisa. Zakon predviđa niz kaznenih mjera prema odgovornim licima koja se ne pridržavaju zakonskih odredbi te je neophodno da se ovaj Zakon pravilno primijeni u kompaniji.

Na seminaru će se raditi interaktivno između učesnika i predavača, koji posjeduje višegodišnje praktično iskustvo u primjeni Zakona i koji je certificirani trener za oblast zaštite podataka.

Učesnici će imati priliku da, kroz primjere iz prakse i uz vođstvo predavača, odaberu najoptimalniji model pravilne primjene i pristup prilagođen svojoj organizaciji.

Za učešće na seminaru naplaćuje se kotizacija u iznosu od 120 KM (+PDV). U kotizaciju su uključena predavanja, seminarski materijal, lagani ručak i osvježenje u predviđenim pauzama. Uplate kotizacije je moguće izvršiti na račun 3383202250102995 kod Unicredit bank dd Sarajevo.

Ispunjen prijavni obrazac sa potvrdom o izvršenoj uplati kotizacije potrebno je dostaviti najkasnije do 15.09.2017. godine do 16:00 na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba ili poslati na broj faxa: 033/566-205. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201.

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave