Seminar: Kreativno upravljanje promjenama u poslovanju sa EU kompanijama

24.07.2017. 12:59 / Izvor: Akta.ba
Seminar: Kreativno upravljanje promjenama u poslovanju sa EU kompanijama

Organizaciju seminara su podržali Udruženje Bosanska Krajina i Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona.

Vanjskotrgovinska komora BiH u suradnji i uz podršku Predstavništva fondacije Konrad Adenauer u BiH i Privredne komore Unsko-sanskog kantona organizira seminar na temu "Kreativno upravljanje promjenama u poslovanju sa EU kompanijama – društvena odgovornost preduzeća".
 
Seminar će se održati 

u utorak, 25.07.2017. godine, sa početkom u 10:00 sati
u prostorijama Privredne komore Unsko-sanskog kantona, ul. Maršala Tita b.b., Bihać


Seminar je besplatan za sve zainteresirane kandidate koji blagovremeno dostave popunjen prijavni obrazac. Organizaciju seminara su podržali Udruženje Bosanska Krajina i Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona.

Cilj seminara je upoznati polaznike sa društveno odgovornim poslovanjem sa socijalnog aspekta, aspekta zdravlja i bezbijednosti radnika, zaštite životne sredine, etičkog poslovanja i etičkog oglašavanja.

Po istraživanju o društveno odgovornom poslovanju u BiH od prije nekoliko godina, gotovo 90 odsto ispitanika je istaklo da su kompanije u BiH okupirane drugim prioritetima i da će trebati mnogo vremena da društveno odgovorno poslovanje zauzme značajno mjesto u BiH. Ipak, određen broj kompanija iz BiH u svojim strateškim dokumentima imaju zacrtano i društveno odgovorno poslovanje sa planiranim budžetom.

S tim u vezi, neophodno je upoznati privrednike šta se od njih očekuje u ovom pogledu i kako se na pravi način nositi sa potrebnim promjenama.

Predavač:
Predavač na seminaru „Kreativno upravljanje promjenama u poslovanju sa EU kompanijama – društvena odgovornost preduzeća“ je prof.dr. Kasim Tatić, Ekonomski fakultet u Sarajevu.
 
Dodatne informacije/Kontakt:
Za učešće na seminaru potrebno je poslati popunjen prijavni obrazac (prilog) na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba ili putem fax-a na broj +387 33 566 205. Broj mjesta je ograničen zbog čega se preporučuje blagovremena prijava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave