British Airways ukida linije iz Londona prema Zagrebu, Splitu i Puli

25.08.2020. 12:44 / Izvor: Akta.ba
British Airways ukida linije iz Londona prema Zagrebu, Splitu i Puli

British Airways objavio je operativne promjene u svom redu letenja za rujan ove godine.

British Airways objavio je operativne promjene u svom redu letenja za rujan ove godine. Prestaju prometovati direktne linije iz Londona prema Zagrebu, Puli i Splitu.

Nakon što je kompanija u prodaji imala povratne karte po izuzetno povoljnim cijenama na linijama prema Hrvatskoj, očito ne ostvarujući zaradu kakvu su očekivali, doći će do otkazivanja čak tri od četiri linije British Airwaysa prema hrvatskim odredištima u rujnu ove godine.

Zadnji najavljeni let na liniji London Heathrow - Zagreb planiran je za manje od dva tjedna, u nedjelju, 06. rujna. Svi letovi u rujnu nakon spomenutog datuma su otkazani. Kompanija trenutno drži u prodaji letove na ovoj liniji od 01. listopada, no British Airways još nije revidirao svoj red letenja za taj mjesec, a za očekivati je da će i ti letovi biti otkazani. Osim smanjene potražnje zbog trenutne krize uzrokovane pandemijom, ovome je svakako doprinijela i odluka Velike Britanije da svi putnici koji dolaze iz Hrvatske podliježu mjeri 14-dnevne samoizolacije.

Sezonska linija ove aviokompanije između Londona (Heathrow) i Pule, koja je do sada prometovala dva puta tjedno, ukida se u subotu, 05. rujna, te neće prometovati u ostatku godine.

Linija London (Heathrow) - Split prometovat će veći dio rujna, no i na ovoj liniji doći će do prekida prometa ranije nego što je to prvotno bilo planirano, u subotu, 26. rujna.

Jedina linija British Airwaysa prema Hrvatskoj koja bi trebala prometovati kroz cijeli rujan jest linija između Londona i Dubrovnika, prenosi Croatia naviation.

(Foto: Jetphotos)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU