Agrokorovoj Agrolaguni 10,4 milijuna kuna za rekonstrukciju sirane

04.01.2014. 11:05 / Izvor: Business.hr
Agrokorovoj Agrolaguni 10,4 milijuna kuna za rekonstrukciju sirane

​Tvrtki Agrolaguna, koja je dio koncerna Agrokor, isplaćeno je 10,4 milijuna kuna za rekonstrukciju i opremanje sirane na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa.

Tvrtki Agrolaguna, koja je dio koncerna Agrokor, isplaćeno je 10,4 milijuna kuna za rekonstrukciju i opremanje sirane na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, izvijestila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Riječ je o isplati na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa za prihvatljive troškove u sklopu mjere 103 "Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice".

Agrolaguni iz Istarske županije isplaćeno je 10,4 milijuna kuna za ulaganje u rekonstrukciju i opremanje postojećih objekata za poslovanje s mlijekom te ulaganje u opremu za obradu otpadnih voda, filtriranje zraka i rashladne sustave.

Rekonstrukcija postojećeg pogona za preradu mlijeka i proizvodnju sira i nabavku nove opreme na stanciji Špin (sirana Špin) omogućena je jer postojeći objekt i oprema nisu udovoljavali standardima u proizvodnji te se nije mogla održati kvaliteta proizvoda. Po izvršenom IPARD ulaganju, moderna sirarska oprema i primjena suvremenih tehnologija omogućuju proizvodnju sira visoke kvalitete.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU