Krišto - Van den Dool:

Proširenje EU na zemlje regije ključno za održavanje dugoročnog mira

12.10.2023. 10:08 / Izvor: Akta.ba
eu

Tijekom susreta konstatirano je da su bilateralni odnosi dviju zemalja dobri i da idu uzlaznom putanjom.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto primila je u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Kraljevine Nizozemske u BiH Hendrika van den Doola koga je upoznala s aktualnim gospodarskim pitanjima, kao i pitanjima u vezi s europskim putem naše zemlje.

Kazala je da Vijeće ministara BiH predano radi na ubrzanju europskog puta BiH kroz ispunjenje ključnih prioriteta koje je definirala Europska unija. Dodala je da je proširenje Europske unije na zemlje regije ključno za održavanje dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta u regiji i u Europi.

Iskazala je uvjerenje da će se nastaviti trend izgradnje povjerenja u našoj zemlji i poštovati ustavno načelo jednakopravnosti kako bi se provela ograničena ustavna reforma, kao i ukupna reforma izbornog zakonodavstva, što je nužan preduvjet za osiguranje mira, stabilnosti i daljnji napredak Bosne i Hercegovine.

Tijekom susreta konstatirano je da su bilateralni odnosi dviju zemalja dobri i da idu uzlaznom putanjom. Predsjedateljica Krišto je zahvalila Nizozemskoj na potpori Bosni i Hercegovini te novoimenovanom veleposlaniku Kraljevine Nizozemske Van den Doolu poželjela uspješnu diplomatsku misiju u našoj zemlji, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU