Carinska uprava RH: Na graničnim prijelazima protočnost dobra

05.07.2013. 08:32 / Izvor: Fena
Carinska uprava RH: Na graničnim prijelazima protočnost dobra

Na svim graničnim prijelazima s BiH, Crnom Gorom i Srbijom promet je jučer srednjeg intenziteta i protočnost je dobra, a jedinstveni informacijski carinski sustav za e-poslovanje, odnosno obradu carinskih postupaka funkcionira bez poteškoća.

- Na svim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom promet je jučer srednjeg intenziteta i protočnost je dobra, a jedinstveni informacijski carinski sustav za e-poslovanje, odnosno obradu carinskih postupaka, dostupan je svim korisnicima i funkcionira bez poteškoća, izvijestili su iz Carinske uprave Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Republike Srbije preko graničnog prijelaza Bajakovo protočnost je poboljšana, a čekanje za provedbu formalnosti prijavljivanja robe je smanjeno. Prema informacijama dobivenim od mjerodavnih službi iz Srbije dužina kolona teretnih vozila koja čeka na ulaz u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo kreće se od 3-4 kilometara, navode iz Carinske uprave.

S obzirom na to da je protočnost vozila u ulazu u RH oko 600 vozila dnevno u Carinskoj upravi očekuju da će se krajem današnjeg dana na tom graničnom prijelazu promet odvijati uobičajeno za ovo vremensko razdoblje na kraju radnog tjedna.

Napominju kako na graničnoj ispostavi Bajakovo na izlazu iz Hrvatske nema zastoja, odnosno kolona, te nema čekanja za obavljanje svih propisanih carinskih procedura koje se provode bez zastoja i uobičajenom dinamikom.

Putnički se pak promet i nadalje odvija bez zastoja i čekanja na svim graničnim prijelazima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU