FIS donirao namještaj za Natron i najugroženije porodice u Maglaju

02.06.2014. 13:15 / Izvor: Fena
FIS donirao namještaj za Natron i najugroženije porodice u Maglaju

Kompanija FIS iz Viteza donirala je namještaj u vrijednosti od 10.000 KM za najugroženija domaćinstva u Maglaju, a namještaj za opremanje menze su uputili i maglajskoj fabrici Natron.

Kompanija FIS iz Viteza donirala je  namještaj u vrijednosti od 10.000 KM za najugroženija domaćinstva u Maglaju, a namještaj za opremanje menze su uputili i maglajskoj fabrici Natron.

"Radnicima Natrona koji čiste poplavljenu fabriku poslali smo namještaj za njihovu menzu, da bi imali gdje da  naprave pauzu i nešto pojedu dok rade na sanaciji poplavljenih pogona", izjavila je za Agenciju FENA Željka Bajramović, PR kompanije FIS.

Iz viteške kompanije je izdvojeno 80.000 KM za pomoć poplavljenim područjima u oba bh. entiteta.

Osim toga, Vladi RS-a upućena je za poplavljena područja roba u vrijednosti 15.000 KM, a u Bijeljinu, Odžak i Orašje je poslano robe u vrijednosti po 10.000 KM.

I putem Kola srpskih sestara  je poslana pomoć u Šamac, a upućena je pomoć i Crvenom križu Orašja.

Akcija još traje, a solidarnost  su uposlenici FIS-a  iskazali i za kolege  u poplavljenim poslovnicama ove kompanije u Bijeljini i Banjoj Luci.

"U tim poslovnicama je 60 posto naših uposlenika pretrpjelo zbog poplava na svojoj privatnoj imovini štete", rekla je Bajramović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi