Microsoft podržava rad ICMP-a

10.11.2015. 09:35 / Izvor: Akta.ba
Microsoft podržava rad ICMP-a

Korporacija Microsoft donirala je softver u vrijednosti od 474.791 američkih dolara Međunarodnoj komisiji za nestale osobe (ICMP). Donacija će omogućiti ICMP-u da održi i poboljša softver baze podataka za identifikaciju nestalih osoba (iDMS).

Korporacija Microsoft donirala je softver u vrijednosti od 474.791 američkih dolara Međunarodnoj komisiji za nestale osobe (ICMP). Donacija će omogućiti ICMP-u da održi i poboljša softver baze podataka za identifikaciju nestalih osoba (iDMS), te da unaprijedi učinkovitost globalnih komunikacija. Riječ je o petoj po redu velikoj donaciji Microsofta ICMP-u. Prethodno je Microsoft donirao ICMP-u softver 2008., 2010., 2011., 2012. i 2015. godine u okviru svoje globalne inicijative ‘’Neograničeni potencijal’’ koja pruža softversku podršku neprofitnim organizacijama.

"ICMP koristi vrhunsku tehnologiju kod identifikacije nestalih osoba i vodi programe u različitim dijelovima svijeta", rekla je Kathryne Bomberger, generalna direktorica ICMP-a. “Pomoć Microsofta je bila i nastavlja biti od izuzetnog značaja za nas, budući da razvijamo bazu podataka za identifikaciju nestalih osoba i nastojimo da proširimo mrežu komunikacija kako bismo upravljali projektima na različitim lokacijama“, dodala je Bomberger.

iDMS je specijalizirano softversko rješenje razvijeno od strane ICMP-a za upravljanje velikim i složenim programima za nestale osobe. Sistem sadrži skup snažnih i integriranih aplikacija koje održavaju proces skladištenja, pregled i analizu podataka o nestalim osobama, istraživanja i identifikacije. ICMP trenutno radi na olakšavanju pristupa svojim sistemima za obradu podataka, kako bi se mogli koristiti online, sa bilo kojeg mjesta u svijetu.

Bomberger je istakla kako je Microsoftova pomoć ICMP-u pozitivan primjer konstruktivne korporativne saradnje, koje je usmjereno na postizanje pozitivnih praktičnih rezultata.

"Uloga tehnologije u današnjem svijetu je sve veća i veća, te Microsoft nudi brojne proizvode i usluge koji ljudima i organizacijama život čine jednostavnijim", izjavio je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH. "U tom kontekstu podupiremo brojne društveno korisne projekte širom svijeta i veliko mi je zadovoljstvo što smo u prilici peti put donacijom, ali i stručnom pomoći, podržati rad Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP). Sretan sam zbog duge i uspješne suradnje i uvjeren sam da će unaprijeđeni softver u budućnosti dati još bolje rezultate", dodao je Krivošija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi