Comtrade System Integration Bosna i Hercegovina - Microsoft Partner of the Year

30.06.2022. 07:41 / Izvor: Akta.ba
comtrade microsoft

Kompanija je ove godine osvojila dvije prestižne Microsoft nagrade i potvrdila vrhunski kvalitet usluga i rješenja u implementaciji digitalne transformacije.

Kompanija Comtrade globalno je prepoznata kompanija u domenima razvoja softvera, integracije kompleksnih IT sistema, distribucije IT opreme, obrazovanja i potrošačke elektronike. Kompanija posluje preko 30 godina na 4 kontinenta, broji preko 4,000 zaposlenih, i hiljade zadovoljnih klijenata u različitim industrijama. Klijenti kompanije koji pod okriljem Comtrade grupe posluju u IT domenima dolaze iz različitih industrija: finansijske, transportne, gaming, obnovljivih izvora energije, telekomunikacija, javnog sektora i brojih drugih. 

Kompanija Comtrade System Integration, članica Comtrade grupe, lider je na regionalnom IT tržištu već preko 20 godina. Kao primarno sistem-integrator, prirodno je da kompanija ima snažne veze sa globalnim IT gigantima kao što su Microsoft, IBM, Oracle, Cisco, HP, Dell, Fortinet i mnogim drugim sa jedne strane, i klijentima koji su korisnici kompleksnih IT rješenja sa druge strane lanca vrijednosti. 

Ipak, historijski posmatrano, sa jednom od navedenih giganata postoji dublji partnerski odnos koji se godinama gradio i razvijao. Partnerski odnos sa kompanijom Microsoft podrazumijeva da Comtrade System Integration u BiH posjeduje proširenu domensku ekspertizu u Microsoft tehnologijama, ali i značajno razumijevanje specifičnosti poslovne problematike u raznim industrijama u kojima klijentima već godinama isporučuje rješenja koja im omogućavaju da unaprijede svoje poslovanje. 

Kompanija u svojim redovima broji desetine softverskih inžinjera, biznis analitičara i konsultanata za digitalnu transformaciju – nosioce prestižnih profesionalnih certifikata za najnovije tehnologije i sa praktičnim iskustvom u implementaciji kompleksnih projekata. Duboko razumijevanje tehnologija i iskustvo sa implementacijom istih omogućava kompaniji da bude čest izbor klijenata za svu problematiku u vezi sa Microsoft Azure, Microsoft Power Platofrmu, poslovne aplikacije i moderno poslovno okruženje, kao i u domenu cyber bezbjednosti.  

Ovogodišnja nagrada oslikava izvanredan rezultat u isporuci rješenja zasnovanih na Microsoft tehnologijama kao što su Microsoft Cloud i određena platformska-rješenja koja imaju značajan pozivitan uticaj u poslovnom okruženju klijenata. Kroz priznanje je Comtrade System Integration u BiH prepoznat kao partner koji kroz sopstevnu inovaciju približava Microsoft rješenja klijentima i njihovom specifičnom radnom okruženju, te kompanijsku izuzetnu ekspertizu i posvećenost u isporuci zahtjevnih rješenja.

Kompanija Comtrade System Integration u Srbiji je ove godine također osvojila nagradu Microsoft Partner of the Year, i to po peti put u posljednjih sedam godina. Za kompaniju Comtrade System Integration u Bosni i Hercegovini ovogodišnja nagrada je prvo takvo ostvarenje.

S obzirom da je kompanija u BiH, svega nekoliko godina od osnivanja kancelarije u Sarajevu, uspjela da dovede nivo svojih kapaciteta i usluga koji je rezultirao priznanjem svjetskog IT giganta kao što je Microsoft, to je činjenica na koju su u Comtrade System Integration BiH posebno ponosni, ističu u kompaniji. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti