"Bobar grupacija" u Trebinju gradi hotel sa 4 zvjezdice - Investicija od 8 miliona eura

13.09.2010. 13:05 / Izvor: eKapija.ba
'Bobar grupacija' u Trebinju gradi hotel sa 4 zvjezdice - Investicija od 8 miliona eura

"Bobar grupacija" predstavila je u petak, 10. septembra, u Trebinju idejno rješenje hotela koji će biti izgrađen u centru grada i imati četiri zvjezdice, a u ovaj objekat biće uloženo oko 8 miliona eura. Ovaj hotel će po sadržajima koje će nuditi biti jedinstven u Hercegovini i moći da parira većim centrima u okruženju. Biće građen na lokaciji sadašnje štamparije "Grafokomerc", a prostiraće se na površini od 7.500 m2.

Direktor "Bobar kompanije" Gavrilo Bobar potvrdio je da će hotel najvećim dijelom finansirati "Bobar grupacija", dodajući da će se u narednih pet mjeseci intenzivno raditi na projektovanju, nakon čega će početi gradnja hotela koji bi trebalo da bude završen do oktobra 2012. godine.

"Izgradnjom ovog, postojeći hotel u Trebinju neće dobiti konkurenciju već će to biti dopuna tim objektima i zadovoljavaće potrebe poslovnih ljudi, sportista, znatiželjnika i turista", rekao je Bobar i istakao da će ovim hotelom Trebinje u turističkoj ponudi dobiti visoku ocjenu.

U okviru hotela gradiće se savremeni spa-centar koji će, osim bazena, imati i teretanu, te saunski i hidromasažni blok, sobe prilagođene sportistima, kao i druge savremeno opremljene sobe i luksuzni apartmani, supermoderni multifunkcionalni kongresni blok, lokali namijenjeni za poštu, banku, butike i druge sadržaje koje posjeduju svjetski hoteli.

Idejno rješenje hotela predstavio je arhitekta Đorđe Bajilo ispred arhitektonskog studija DBA iz Novog Sada, koji je "odgovoran" za izgled objekta koji će predstavljati spoj savremene arhitekture i rekonstruisanog objekta upravne zgrade "Grafokomerca", nekadašnje kasarne Austrougarske vojske sa početka 19. vijeka. Studio DBA će u narednom periodu intenzivno raditi i na izradi kompletnih glavnih projekata, projekta enterijera i opremanja ovog savremenog hotela.

Bobar je najavio da će izgradnjom hotela biti zaposlen i veći broj mladih ljudi koji će biti edukovan za taj posao, dok će glavni menadžeri biti angažovani iz svjetskih hotela.

On je istakao da gradnjom hotela na lokaciji gdje se sada nalazi štamparija neće biti ugašena ta djelatnost, već da će se uporedo graditi hala u koju će se premjestiti mašine iz postojeće zgrade "Grafokomerca".

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije