Balkan Investment Banka u novoj zgradi vrijednoj 10 mil KM: Veći broj usluga na preko 3000 m2 pružat će više od 100 službenika banke

23.10.2008. 15:57 / Izvor: eKapija.ba

Nakon godinu dana intenzivnog rada na vlastitoj zgradi, Balkan Investment Banka je svečano otvorila novu zgradu za svoje klijente. Svečanost je upriličena na novoj adresi, Aleja Svetog Save 61 u Banjoj Luci, a ceremoniji otvaranja prisustvovale su zvanice iz poslovnog i političkog okruženja.

Atraktivan, savremen i prepoznatljiv izgled banke odražava viziju moderne, inovativne i mlade banke, fleksibilne i prilagodljive zahtjevima tržišta, koja svojim klijentima nudi sigurnost i pouzdanost.

Investicija u sopstvene radne prostore u vrijednosti od 10 miliona KM, opremljene najsavremenijom bankarskom i informacionom opremom, samo je jedna od potvrda ozbiljnih planova Balkan Investment Banke kao i doprinos razvoju i unapređenju bankarskog tržišta BiH. Zgrada, atraktivnog i modernog izgleda se proteže na preko 3000 m2 radnog prostora, a u Banci će raditi više od 100 stručnih službenika koji će svakodnevno biti na raspolaganju klijentima Banke, dok će oni koji su na to već navikli usluge Banke moći koristiti i na starim adresama, navodi se u saopćenju banke za eKapija.ba.

Direktor Banke Edvinas Navikas se zahvalio zvanicama i za ovu priliku izjavio: Zahvaljujući širokoj ponudi postojećih i stalnom uvođenju novih usluga, uz visoko kvalifikovani kadar i primjenu najsavremenije informacione tehnologije, u predhodnih 8 godina trudili smo se da postanemo finansijska ustanova prepoznatljiva po kvalitetu, profesionalnosti i pouzdanosti, a u oblasti elektronskog i investiocionog bankarstva da budemo među prvima na tržištu.“

Svečanom otvaranju nove zgrade Balkan Investment Banke prisustvovao je i predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik koji je ovim činom podržao unaprjeđenje ne samo rada BIB-a, nego i cijelog bankarskog sektora RS-a.

„Danas je Balkan Investment Banka važan segment finansijskog sektora Republike Srpske i mi želimo da vidimo njen uspješan razvoj i u budućnosti, a siguran sam da će ova banka biti lider u uvođenju novih usluga za naše ljude.“, izjavio je predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, te čestitao na donesenoj poslovnoj odluci za izgradnju nove poslovne zgrade Balkan Investment Bank.

Savremeni izgled zgrade i moderna tehnologija upotpunjeni su sa još jednim nesvakidašnjim detaljem. Naime, garažu su na inicijativu uposlenika Banke oslikali studenti Akademije umjetnosti Banja Luka koji su svojim umjetničkim izražajem, maštom i kreativnošću, hladni garažni prostor naše Banke pretvorili u pravu umjetničku galeriju. Balkan Investment Banka je na ovaj način podržala kulturu i umjetnost, te pružila priliku mladim umjetnicima da pokažu svoju kreativnost i spoje nespojivo – poslovni profesionalizam i umjetnost.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije