Elsta Mosdorfer Bosnia do kraja godine u rad pušta svoju novu fabriku

23.04.2018. 13:37 / Izvor: Akta.ba
Elsta Mosdorfer Bosnia do kraja godine u rad pušta svoju novu fabriku

Elsta Mosdorfer Bosnia svoje proizvode preko centrale u Austriji plasira širom svijeta.

Kompanija Elsta Mosdorfer Bosnia iz Tuzle, koja se bavi proizvodnjom i prodajom poliesterskih ormara od toplo presanog poliestera ojačanog staklenim vlaknima, do kraja godine trebala bi da useli i pokrene proizvodnju u svojoj novoj fabrici koja se nalazi u poslovnoj zoni Ciljuge u Živinicama, potvrdio je ovo za Akta.ba Edin Gaštan, direktor kompanije.

"Veće nekoliko mjeseci aktivno radimo na našem projektu izgradnje nove fabrike koja se prostire na površini od 9.000 m2. Građevinske firme su na terenu svakodnevno i do sada je urađen dobar dio posla oko samih grubih radova ali i uvođenja elektroskih, vodovodnih i grijnih inastalacija u sami objekat. Ako sve bude bilo po planu naša fabrika bi trebala biti završna do jeseni, tako da bi do kraja godine zvanično uselili u objekat i startali sa proizvodnjom", kaže Gaštan.

Podsjećamo da je kompanija Elsta Mosdorfer Bosnia radove na izgradnji nove fabrike započela 2017. godine. Cijeli kompleks se prostire na 30.000 m2, a investicija je vrijedna preko 8 miliona KM.

"Za našu kompaniju je ovo najvažniji projekat u zadnjih pedeset godina, te smo u skladu sa tim i sve naše snage usmjerili na realizaciju istog. Stavljanjem fabrike u funkciju kompletnu proizvodnju, koja se do sada odvijala u Tuzli, preselit ćemo u Živinice. Nova kompanija će svakako donijeti i nova radna mjesta ali i razvoj novih projekata", govori Gaštan.

Elsta Mosdorfer Bosnia svoje proizvode preko centrale u Austriji plasira širom svijeta, uspješno posluje kako na tržištu Bosne i Hercegovine, tako i na tržištima zemalja u regiji. Većina njihove proizvodnje je izvozno orjentisana, oko 95 posto ima svoje tržište u zemljama Evropske unije.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije