Traži se stečaj nad kompanijom "Slobomir"

10.03.2021. 08:26 / Izvor: SRNA
Traži se stečaj nad kompanijom 'Slobomir'

Prema riječima Stevanovića, "Pavgord" ima namjeru da završi započetu izgradnju "AQUA CITY" u Bijeljini.

Rješenje o pokretanju postupka za utvrđivanje uslova stečaja nad bijeljinskom kompanijom "Slobomir" višestruko je značajno za kompaniju "Pavgord" iz Foče, koja je otkupila njihov dug od 5,3 miliona KM, da se imovina osigura od otuđenja i propadanja, rekao je Srni pravni zastupnik "Pavgorda" Miloš Stevanović.

"Ovo rješenje je višestruko značajno jer je na taj način direktno blokirana sva imovina u vlasništvu kompanije "Slobomir", koja je krovni holding i vlasnik svih biznisa Slobodana Pavlovića, a upravljanje svom imovinom sada je preuzeo privremeni stečajni upravnik Marko Krsmanović iz Bijeljine", naveo je Stevanović.

Prema riječima Stevanovića, kompanija je vlasnik "Slobomir Univerziteta", Radio-televizije "Slobomir", "Slobomir nekretnina" i turističkog komleksa u izgradnji "AQUA CITY", a sve je pod blokadom suda i njome upravlja privremeni stečajni upravnik.

On očekuje da će se na ročištu 27. aprila pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini i definitivno pokrenuti stečaj.

Stevanović je naveo da je kompanija "Pavgord" ranije otkupila od "Bobar banke" u stečaju potraživanja, od 5,3 miliona KM među kojima su bili dugovi za kompaniju "Slobomir", "AQUA CITY", i dug Slobodana Pavlovića.

"Na bazi toga inicirali smo pokretanje stečajnog postupka 20. novembra prošle godine, održana su tri ročišta i Okružni privredni sud u Bijeljini juče je donio rješenje kojim se pokreće postupak za utvrđivanje uslova stečaja", rekao je Stevanović.

Prema riječima Stevanovića, "Pavgord" ima namjeru da završi započetu izgradnju "AQUA CITY" u Bijeljini, otvori hotelski smeštaj i uvrsti ga u turističku ponudu grada.

Rješenje suda je, kaže, način da se zaštiti od otuđenja i propadanja imovina od koje kompanija "Pavgord" može da naplati svoja potraživanja, a još se ne zna koje je imovinsko stanje cijele kompanije "Slobomir". 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije