Sumnjiva nabavka medicinske opreme

Otvoren stečajni postupak za banjalučku firmu iz afere "korona ugovori"

22.12.2022. 08:33 / Izvor: Nezavisne novine
sud

U rješenju Okružnog privrednog suda se navodi da je stečajni postupak za firmu “Procontrol” otvoren 15. decembra.

Okružni privredni sud u Banjaluci otvorio je stečajni postupak nad firmom "Procontrol" iz Banjaluke čiji je vlasnik Slavko Bojić optužen da je preko ovog preduzeća učestvovao u sumnjivim nabavkama medicinske opreme tokom pandemije virusa korona, odnosno u takozvanim "korona ugovorima".

U rješenju Okružnog privrednog suda se navodi da je stečajni postupak za firmu “Procontrol” otvoren 15. decembra.

"Slavko Bojić u svojstvu direktora i zakonskog zastupnika pravnog lica firme “Procontrol” podnio je ovom sudu 17. avgusta Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad navedenim pravnim licem. U prijedlogu navodi da Društvo ne može podmiriti dugovanja koja su prikazana u finansijskim izvještajima jer nema tekuće i planirane ugovore za naredni period poslovanja, te ne može obezbijediti budući način finansiranja", stoji, između ostalog, u rješenju.

Stečajni upravnik je predložila da, budući da je Društvo nesolventno i nelikvidno, odnosno da nije u stanju da izmiruje svoje obaveze, a posjeduje imovinu iz koje se mogu namiriti troškovi stečajnog postupka, da sud otvori stečajni postupak nad ovom firmom.

"Direktor i zakonski zastupnik stečajnog dužnika je izjavio da nema primjedbi na izvještaj stečajnog upravnika i predlaže da sud otvori stečajni postupak nad stečajnim dužnikom 'Procontrol' iz Banjaluke", piše u rješenju.

Podsjećamo, Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Bojića, te nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića, Dragana Dubravca, direktora firme "Promeding" iz Laktaša, te te vlasnika Turističke agencije "Travel 4 fun" Saše Markovića, a optužnicom je obuhvaćen i Sani Crljić, bivši direktor banjalučke firme "Sineks laboratorija".

Kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, u ovom slučaju medicinske maske, čija ja nabavna vrijednost 0,36 KM, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske fakturisane su po cijeni od 6,90 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije