IMEL oprostio dug Fabrici deterdženata Dita Tuzla

09.07.2015. 16:13 / Izvor: Fena
IMEL oprostio dug Fabrici deterdženata Dita Tuzla

U prostorijama kompanije IMEL Lukavac danas je predstavnik Fabrike deterdženata Dita Tuzla potpisao ugovor o poslovnoj saradnji sa Imel doo i time osigurao softversku i hardversku podršku u praćenju cjelokupnog procesa poslovanja fabrike.

U prostorijama kompanije IMEL Lukavac danas je predstavnik Fabrike deterdženata Dita Tuzla potpisao ugovor o poslovnoj saradnji sa Imel doo i time osigurao softversku i hardversku podršku u praćenju cjelokupnog procesa poslovanja fabrike. 

"Fabrika Dita je naš dugogodišnji partner i iskreno se radujemo što i kompanija Imel može doprinijeti daljem poslovanju Dite. Softversko praćenje procesa proizvodnje, komercijalnog, robnog, finansijskog kao i ostalih elemenata poslovanja neophodno je za Ditu jer u svakom momentu moraju raspolagati sa pravim informacijama koje su od ključne važnosti za donošenje budućih odluka, ali i otklanjanja uskih grla u procesu proizvodnje radi što lakšeg prevazilaženja problema u poslovanju", izjavila je marketing menadžerica kompanije IMEL Amra Brkić. 

Dodala je da je njihov software IMEL BIS  integralni infomacioni sistem koji prati i pruža podršku za specifične industrije i organizacije (mala, srednja i velika preduzeća bez obzira na djelatnost, šumsko-privredna preduzeća, zdravstvene institucije, javni sektor, industrija namještaja, poljoprivredna proizvodnja, proizvodnja lijekova, računovodstvene agencije, komunalna preduzeća i dr.). 

Brkić je kazala da posluju sa više od 300 kompanija iz cijele BiH i da danas potpisani ugovor predstavlja još jedan izazov za njih. 

Stečajni upravnik Dite Hajrudin Kunalić također je izrazio zadovoljstvo potpisanim ugovorom. 

"Pokrenuta je proizvodnja, kupci su prepoznali naše proizvode i dali nam vjetar u leđa. Trenutno je neophodna softverska i hardverska podrška koja će nam olakšati poslovanje. Fabrika Dita je i ranije radila sa kompanijom Imel i tu ne želimo da mijenjamo bilo šta. Ubijeđen sam da će nam njihovo iskustvo i softver pomoći u daljnjem poslovanju. Sve ovo radimo kako bi uzdigli fabriku i stvorili joj novu vrijednost, jer ono što ne radi samo propada", izjavio je Kunalić. 

Bitno je napomenuti da je Uprava Imela na jučer održanom sastanku donijela odluku o oprostu svih ranije nastalih a neizmirenih obaveza Dite prema Imelu, saopćeno je iz IMEL-a. 

"Na jučer održanom sastanku Uprave naše kompanije, jednoglasno je usvojen prijedlog o oprostu ranije nastalih, a ne izmirenih obaveza Fabrike deterdženata Dita. Naša kompanija je odlučila oprostiti dugovanja i na taj način pomoći Diti i njenim radnicima u ispunjenju ciljeva. Nadamo se da će i ostali Ditini povjerioci slijediti naš primjer jer to je u ovim trenucima Diti najpotrebnije", izjavio je direktor IMEL-a Mevludin Čeliković.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije