Sud donio rješenje: Hidrogradnja u stečaju

27.09.2016. 08:42 / Izvor: Oslobođenje
Sud donio rješenje: Hidrogradnja u stečaju

Stečajni sudija Općinskog suda Sarajevo Hakija Zaimović donio je rješenje o otvaranju stečaja u sarajevskoj Hidrogradnji.

Stečajni sudija Općinskog suda Sarajevo Hakija Zaimović donio je rješenje o otvaranju stečaja u sarajevskoj Hidrogradnji, čime su ispunjeni i zakonski uslovi za otpočinjanje stečajnog postupka u ovom preduzeću.

Rješenje je doneseno 22. septembra, dan nakon ročišta na kojem je predstečajni upravitelj Zijad Fazlagić iznio razloge zbog kojih nekadašnji građevinski gigant treba u stečaj.

U rješenju sudije, između ostalog, stoji da je za stečajnog upravitelja imenovan opet Fazlagić i da se pozivaju povjerioci (banke, dobavljači i radnici) da u roku od 30 dana od dana objavljivanja rješenja prijave svoja potraživanja.

"Sada ću kao stečajni upravitelj imati zadatak da pregledam potraživanja. Nakon toga ću donijeti odluku o tome koja od njih se priznaju, a koja ne. To će sve biti prezentirano na izvještajnom ročištu", kazao je Fazlagić, te dodao da će potom biti zakazana Skupština povjerilaca koja praktično, na prijedlog stečajnog upravitelja, određuje dalji tok stečaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije