Vijetnamci zainteresovani za bijeljinsku šećeranu

12.05.2017. 08:01 / Izvor: Akta.ba
Vijetnamci zainteresovani za bijeljinsku šećeranu

Pismo namjere uslijedilo je nakon sastanka koji je sa predstavnicima kompanije "Construction corporation JSC" iz Vijetnama održan u martu.

Vlada Republike Srpske upoznala se o Informaciji o pismu namjere kompanije "Construction corporation JSC" iz Vijetnama za kupovinu "Fabrike šećera Bijeljina" a.d. Velika Obarska – u stečaju.

Pismo namjere uslijedilo je nakon sastanka koji je sa predstavnicima kompanije „Construction corporation JSC“ iz Vijetnama održan u martu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a na kojem su predstavnici navedene kompanije izrazili interes za kupovinu „Fabrike šećera Bijeljina“ a.d. Velika Obarska – u stečaju.

Iz Vlade RS-a je saopćeno da su predstavnici te kompanije dva puta  posjetili i Bijeljinu i razgovarali sa stečajnim upravnikom Lazom Đurđevićem o kupovini šećerane, gdje su dobili osnovne informacije o stanju fabrike, dugovima i potraživanjima.

Kompanija iz Vijetnama dostavila je pismo namjere 21.mart 2017. godine, dan prije održavanja treće licitacije, 22.marta 2017. godine.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je sa pismom namjere kompanije „Construction corporation JSC“ iz Vijetnama upoznalo Okružni privredni sud u Bijeljini, koji vodi stečajni postupak u „Fabrici šećera Bijeljina“ a.d. Velika Obarska, kao i predstavnike povjerilaca. 

-Nakon upoznavanja sa pismom namjere, kompanija "Construction corporation JSC" iz Vijetnama je 17.04.2017. godine poslala dopis kojim traži podrobnije informacije o stanju u fabrici, dokumentaciji koja je potrebna za početak rada fabrike, uslovima za popravak i nadogradnju fabrike, kao i stanju na tržištu šećera u Republici Srpskoj i regiji, navode iz Vlade RS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije