Hotel "Ero" zvanično u vlasništvu Vlade HNK

16.10.2018. 13:33 / Izvor: Akta.ba
Hotel 'Ero' zvanično u vlasništvu Vlade HNK

Potpisivanjem Ugovora završene su aktivnosti oko kupovine hotela ''Ero'' gdje će biti smješteni kantonalni organi uprave.

Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje danas su potpisali Ugovor o primopredaji hotela ''Ero'' u vlasništvo Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potpisivanjem Ugovora završene su aktivnosti oko kupovine hotela ''Ero'' gdje će biti smješteni kantonalni organi uprave.

''Današnjim potpisivanjem Ugovora završili smo proceduru kupovine hotela ''Ero'' za potrebe smještaja Vlade i drugih kantonalnih organa uprave. Slijedi rekonstrukcija zgrade Hotela kako bi bila funkcionalna i mogla odgovoriti potrebama, te kako bi uskoro građani mogli na jednom mjestu završiti najveći dio administrativnih poslova. Uštede koje ćemo ostvariti smještajem na jednom mjestu kao i pogodnosti koje iz toga proizlaze potvrdit će opravdanost ove investicije za koje smo kreditom kod Razvojne banke Bosne i Hercegovine osigurali 11.000.000,00 KM,'' rekao jer nakon potpisivanja Ugovora premijer Herceg.

Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje izrazio je zadovoljstvo što je današnjim potpisivanjem Ugovora transparentno i u obostranom interesu zvanično završena procedura prodaje hotela ''Ero'' .

''Vjerujem kako će Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona uskoro ovaj objekt dovesti u funkciju kako bi građanima HNK na jednom mjestu bile dostupne sve usluge kantonalnih organa uprave,'' rekao je direktor Krnjić.

Inače, uz prisustvo predstavnika notarskog ureda Musa, potpisivanju Ugovora u kojem je definisano kako će  Vlada HNK  Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje nakon preuzimanja objekta u roku od 270 dana, a u četiri  jednake rate uplatiti ukupno 10.550.144,00 KM,  prisustvovali su Ivan Rogić, zamjenik direktora i Eugen Ćubela, predsjednik Upravnog odbora FZ PIO.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije