Investicija vrijedna 4 miliona eura: Cazin dobija fabriku pločastog namještaja

12.07.2019. 13:53 / Izvor: Akta.ba
Investicija vrijedna 4 miliona eura: Cazin dobija fabriku pločastog namještaja

U kabinetu gradonačelnika Cazina potpisan ugovor o kuporodaji nekretnine u Poslovnoj zoni Ratkovac. Najavljena investicija vrijedna je 4 miliona eura.

U kabinetu gradonačelnika Cazina potpisan ugovor o kuporodaji nekretnine u Poslovnoj zoni Ratkovac. Najavljena investicija vrijedna je 4 miliona eura, prenosi rtvcazin.ba.

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora o kupopordaji parcele površine oko 6, 5  hiljada kvadratnih metara stvoreni su uvijeti za izgradnju hale, odnosno prvog proizvodnog pogona u Poslovnoj zoni Ratkovac.

Ugovor su potpisali prvi čovjek Grada Cazina, Nermin Ogrešević i predstavnik investitora iz Njemačke, Asmir Bajrić.

Najavljena je inveticija u vrijednosti od 4 miliona eura. Izgradnja i opremanje hale površine veće od 3000 kvadratnih metara ne bi trebala trajati duže od 4 mjeseca, tako da proizvodnja pločastog namještaja, prema procjenama njemačkog  investitora, počinje u augustu ove godine. Iako proizvodnja još nije počela, već su primljeni prvi radnici.

"Devet radnika se već stručno osposobljava u Njemačkoj, a uskoro će im se pridružiti njih  isto toliko. U početku je predviđeno  zapošljavanje  ukupno 39 radnika. Za sedam godina je obezbjeđen plasman pločastog namještaja na italijansko tržište. Strani investitor planira proširenje proizvodnje", kaže Asmir Bajrić, predstavnik njemačkog investitora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije