Investicije / PROJEKTI

Mijenjaju namještaj i tepihe: Hotel Blanca spreman ulazi u zimsku sezonu

03.12.2018. 11:46 / Izvor: Akta.ba

Kako bi bili u trendu sa potrebama gostiju prije 20 dana kompanija Winter je započela radove na osvježavanju hotela Blanka na Vlašiću te na podizanju usluge na jedan viši nivo, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba Filip Ćurak, menadžer kompanije Winter.

Glavnina ulaganja kako kaže odnose se na zamjenu namještaja, tepiha, sanitarija, zamjenu tapeta, molerske radove, nabavku novih uređaja za kuhinje te nove sadržaje za goste. Ukupan iznos ulaganja je 400.000KM, a planirani završetak je 20.12. 2018. kako bi spremni ušli u zimsku sezonu.

Što se tiče poslovanja, Ćurak kaže kako je 2018. na nivou prethodne godine, po fizičkim i financijskim pokazateljima.

"Stagnacija se osjetila u MICE segmentu, ali su individualni gosti nadomjestili to, tako da u konačnici imamo sličan rezultat kao godinu prije", pojašnjava Ćurak.

Prošle godine najavljeno je i proširenje krila hotela, međutim Ćurak kaže kako se sa nadogradnjom kasni iz nekih objektivnih razloga koji nisu u njihovoj nadležnosti.

"Očekujem da bi se u 2019. godini mogla pripremiti sva potrebna dokumentacija, dozvole i projekti kako bi na proljeće 2020. godine mogli započeti, a do jeseni i završiti planiranu investiciju", zaključuje on.

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije