Kompanija Winter planira dogradnju krila hotela Blanca na Vlašiću

20.12.2017. 12:42 / Izvor: Akta.ba
Kompanija Winter planira dogradnju krila hotela Blanca na Vlašiću

Nakon proširenja kapaciteta planiraju zaposliti 15 novih radnika, tako da će hotel u konačnici imati 45-50 radnika.   

Kompanija Winter planira novu investiciju u Hotelu Blanca na Vlašiću. Menadžer kompanije, Filip Ćurak za poslovni portal Akta.ba je kazao kako se radi o investiciji koja uključuje dogradnju krila hotela i garaža.

"Čekamo prenamjenu zemljišta, koja je u fazi javne rasprave. Očekujemo da bi se u 2018. godini trebao završiti proces prenamjene kako bi mogli pristupiti izradi glavnog projekta sa pratećim projektima, nakon čega slijedi odabir izvođača radova te sam početak radova", kazao je Ćurak.

Nakon proširenja kapaciteta planiraju zaposliti 15 novih radnika, tako da će hotel u konačnici imati 45-50 radnika.   

Kompanija je nedavno prošla i projekat kod Federalnog ministarstva i okoliša. Ćurak kaže kako se radi o projektu uvođenja novog avanturističkog proizvoda u poslovanje poduzeća na planini Vlašić, odnosno "Vožnji motornim sankama na planini Vlašić".

"Na našu sreću, FMOIT nas je i ovaj put prepoznalo kao kvalitetnog hotelijera te su nas podržali u nabavci opreme. Mi smo jedne motorne sanke već kupili, a u pregovorima smo za još jedne čime bi zaokružili ponudu već za ovu zimu", pojašnjava Ćurak.

Završavajući još jednu jako uspješnu godinu sa rastom od šest posto, kazao je kako zimska sezona na Vlašiću službeno počinje u petak 22.12.2017. godine manifestacijom "Shankanje 2017." gdje su već šest godina jedan od suorganizatora.

"Kao što je poznato hotel Blanca Resort & Spa***** svojim gostima nudi wellness & spa sadržaje i tretmane, široku gastronomsku i eno ponudu, a tu je i široki izbor najfinijih ručno motanih cigara i cigarilosa. Za večernju zabavu kroz cijeli januar 2018. godine u ski baru imat ćemo nastupe raznih bendova i dj-eva. Za kvalitetno vrijeme najmlađih pobrinut će se animacijski tim", naglasio je Ćurak.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije