Na Lastovu će se graditi luksuzni hotel s 500 kreveta, marina s 400 vezova

12.03.2019. 13:53 / Izvor: Akta.ba
Na Lastovu će se graditi luksuzni hotel s 500 kreveta, marina s 400 vezova

Ministarstvo državne imovine Republike Hrvatske, objavilo je 7. ožujka 2019 Javni poziv za podnošenje ponuda.

Ministarstvo državne imovine Republike Hrvatske, objavilo je 7. ožujka 2019 Javni poziv za podnošenje ponuda za osnivanje prava građenja na česticama zemljišta, te za koncesiju luke nautičkog turizma u vlasništvu RH u k.o. Lastovo. 

Poziv je objavljen radi izgradnje građevina turističko-ugostiteljske namjene i za dodjelu koncesije na pomorskom dobru u k.o. Lastovo u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže i luke posebne namjene - luke nautičkog turizma - privezište i koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Kremena - projekt Jurjeva luka i marina Kremena na otoku Lastovo.

Prema projektu, na Lastovskom otočju trebao bi se sagraditi i luksuzni hotel i vile s pet zvjezdica s ukupno 500 kreveta i dvije marine s 400 vezova. Riječ je o turističkom projektu, čija se vrijednost procjenjuje na više od pola milijarde kuna, koji je definiran urbanističkim planom iz 2017. i obuhvaća Jurjevu luku i luku nautičkog turizma Kremena koje se nalaze na središnjem i južnom dijelu otoka Prežbe, koji je s Lastovom povezan mostom u naselju Pasadur, piše Novac.hr.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije