Završeni radovi na uređenju Industrijske zone "Bekto-Precisa"

09.12.2011. 16:21 / Izvor: eKapija.ba
Završeni radovi na uređenju Industrijske zone 'Bekto-Precisa'

U prisustvu brojnih zvanica, predstavnika Općine Goražde i BPK-a, te predstavnika mjesnih zajednica, danas je u MZ Goražde III upriličena svečanost povodom završetka radova na izmještanju vodovoda i uređenju i adaptaciji ulice Ibrahima Popovića u industrijskoj zoni "Bekto Precisa".

Riječ je o projektu vrijednom 385. 000, 00 KM koji su zajednički finansirali Općina Goražde, Vlada BPK-a i Federalno ministarstvo poduzetništva, razvoja i obrta. Svečanu vrpcu presjekli su načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, premijer BPK-a Emir Frašto i predsjednik Savjeta MZ Goražde III Esad Šubo.

Načelnik općine Goražde istakao je važnost projekta te naglasio kako je veoma zadovoljan izvedenim radovima.

"Riječ je o veoma važnom projektu koji iznosi 385 000 KM. Projekat smo radili u 3 faze i to izmještanje glavnog vodovoda Vitkovići-Goražde, koji je mogao u slučaju pucanja cijevi da napravi velike i nesagledive posljedice u ovoj industrijskoj zoni. To smo riješili. Zatim, druga faza bila je rješavanje površinskih voda koje su bile veliki problem kako za građane, tako i za cijelu industrijsku zonu i druge institucije koje ovdje djeluju", kazao je Ramović, dodajući da su sa ovim finalnim projektom završili asfaltiranje ovog dijela puta gdje su od Federalnog ministarstva za poduzetništvo, razvoj i obrt dobili po projektu 120.000 KM, Vlada BPK-a uplatila je 127.000 KM, a ostalo Općina Goražde.

Radove na su izvodile goraždanske firme JKP "6 mart", "Okac" i "Goražde-putevi".

Inače, za narednu godinu planirani su radovi na uređenju u indsutrijskoj zoni Pobjeda, koje će Općina Goražde realizovati zajedno sa Vladom BPK-a i višim nivoima vlasti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije