Zgrada, apartmani, stanovi, zemljišta: NLB prodaje materijalnu imovinu širom BiH

23.07.2022. 11:23 / Izvor: Akta.ba
nlb

NLB Banka d.d. Sarajevo objavila je oglas o o paketnoj i/ili pojedinačnoj prodaji stečene materijalne imovine u vlasništvu banke.

NLB Banka d.d. Sarajevo objavila je oglas o prodaji poslovne zgrade u Sarajevu na adresi Džidžikovac 1, gdje je ranije bilo poslovno sjedište Banke. 

Zgrada, koja ima ukupnu površinu od 1.040,05 m2, prodaje se za minimalnu cijenu od osam miliona KM, a prodaja zgrade obavit će se prikupljanjem pisanih ponuda. 

NLB Banci očigledno poslovna zgrada na Džidžikovcu više nije potrebna nakon što je prije tri godine uselila u poslovnu zgradu u ulici Koševo br. 13, gdje je nekada bilo sjedište Agencije za bankarstvo FBiH. 

Osim prodaje poslovne zgrade, NLB Banka d.d. Sarajevo objavila je oglas o paketnoj i/ili pojedinačnoj prodaji stečene materijalne imovine u vlasništvu banke, metodom prikuplјanja zatvorenih pismenih ponuda.

Između ostalog, na prodaji je apartman u stambenom objektu u Fojnici, sa pripadajućom garažom i ostavom, po cijeni od 64.155,14 KM.

Nedovršeni stambeno poslovni objekat u Visokom prodaje se po cijeni od 54.215,60 KM, a dvosobni stan u Maglaju površine 67 m2, za tek 26.161,18 KM.

Pored toga, na prodaji su još poslovni prostor u prizemlјu objekta, u naselјu Nemila, proizvodni objekat u Kupresu, stambeni objekat u Ustikolini, stambeno-poslovni objekat u naselјu Kutilivač kod Mostara, stambeni objekat u sarajevskom naselјu Briješće, skladišno kancelarijski objekat sa dvorištem u Ljubuškom, poslovni prostor na Stupu, te stambeni objekat u Hadžićima. 

Kako se navodi u oglasu, nekretnine se prodaju u paketu (sve nekretnine se prodaju zajedno) i/ili pojedinačno svaka nekretnina posebno po načelu "viđeno - kuplјeno", te kupac nema pravo na naknadne prigovore i reklamacije po pitanju kvaliteta, stanja, funkcionalnosti, izgleda, skrivenih ili drugih eventualnih nedostataka nekretnine.

Kriterij za izbor najpovolјnijeg ponuđača je najviša ponuđena cijena za paketnu prodaju svih nekretnina, odnosno najviša ponuđena cijena pojedinačno po nekretnini.

Pored cijene ponuđač je u obavezi snositi i režijske troškove i druge troškove koji se odnose na nekretnine, uklјučujući i troškove priklјučaka za režije.

Nekretnine se pogledati svaki radni dan u vremenu od 10 do 15 sati, počev od 25.07.2022. godine, do krajnjeg datuma za dostavu ponuda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije