ZAKAZANA LICITACIJA

Opština Trnovo prodaje građevinsko zemljište sa devastiranim objektima i hotelom

05.01.2023. 09:44 / Izvor: Akta.ba
trnovo

Načelnik opštine Trnovo raspisao je oglas o prodaji građevinskog zemljišta sa devastiranim objektima i objektima u izgradnji.

Načelnik opštine Trnovo raspisao je oglas o prodaji građevinskog zemljišta sa devastiranim objektima i objektima u izgradnji - Rekreativno-sportski centar "Treskavica" Trnovo, saznaje Akta.ba.

"Poslovni objekat, tačnije nekadašnji objekat hotela je u potpunosti devastiran. Na zemljištu označenom kao k.č. br. 728/2 k.o. Trnovo smješten je poslovno-ugostiteljski objekat u izgradnji, odnosno rekonstrukcija i dogradnja postojeđeg objekta i bazeni za uzgoj ribe", navodi se u oglasu.

Prodaja nepokretnosti izvršit će se putem usmenog javnog nadmetanja koja će se održati 24. januara 2023. godine u sali Skupštine opštine Trnovo.

Početna prodajna cijena nekretnina koje se nalaze u IV stambeno-poslovnoj zoni i zoni ostalo građevinsko zemljište, određena je na osnovu procjene tržišne vrijednosti nekretnine i iznosi 583.000,00 KM.

Inače, do 1992. godine važna komponenta razvoja Trnova bio je turizam, te hotelski menadžment. Glavne prednosti bile su sportsko-rekreativni centar "Treskavica" i hotel Rajski do, te nekoliko planinarskih domova na Treskavici.

Prirodni potencijal opštine Trnovo su rijeka Željeznica, te brojni potoci i izvorišta, čiji kvalitet i čistoća pogoduju uzgoju pastrmke. Zbog toga je ova vrsta djelatnosti u predratnom periodu imala dugogodišnju tradiciju sa uzgojem 25 tona pastrmke na godišnjem nivou. 

Plasman je bio obezbijeden putem ugostiteljskih objekata, kako na području lokalne zajednice tako i Sarajeva. Opština je imala izrađen projekat "Pokretanje proizvodnje ribe", koji podrazumijeva sanaciju jedanaest bazena, čime je nastojala oživjeti proizvodnju ribe. 

Tako je Skupština opštine je 28.06.2019. godine donijela odluku o utvrđivanju visine naknade za zakup "Ribnjaka" u Trnovu i Odluku o postupku, uslovima i načinu davanja u zakup „Ribnjaka“ u Trnovu prema kojima je 13.08.2019. godine raspisan javni oglas o davanju "Ribnjaka" u zakup.

Nakon provedene licitacije zaključen je Ugovor o zakupu "Ribnjaka" sa najpovoljnijim ponuđačem "Agrinatura" d.o.o. Sarajevo na period od 25 godina.

​U izvještaju o provedenoj finansijskoj reviziji Opštine Trnovo 2020. godine, navodi se da su nakon ulaganja u Sportsko rekreacioni kompleks "Treskavica" (2012. godine) aktivnosti Opštine bile usmjerene na pronalaženje potencijalnog investitora, koji bi putem zakupa ili javno-privatnog partnerstva izvršio preuređenje objekta i sanaciju bazena te iste stavio u funkciju za proizvodnju i preradu ribe. 

S tim u vezi, predmetni kompleks je bio podijeljen u dvije cjeline i to parcela 1 na kojem su izgrađeni bazeni za uzgoj ribe i poslovni-ugostiteljski objekat i parcela 2 na kojem je objekat – hotel u devastiranom stanju. 

Parcela na kojem je smješten "Hotel" prezentovan je većem broju investitora, ali za isti nije iskazan interes. 

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije