Objavljen poziv

Goražde: Do stana po povoljnijim uslovima u objektu "Lamela - L"

28.02.2023. 14:39 / Izvor: Fena
Bojan Krunić

Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde raspisalo je javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupovinu stana po povoljnim uslovima.

Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde raspisalo je javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupovinu stana po povoljnim uslovima u stambeno-poslovnom objeku „Lamela L“ u Goraždu.

Po riječima resornog ministra Bojana Krunića, pravo učešća imaju sve zainteresovane osobe koje nemaju riješeno stambeno pitanje, a koja imaju prebivalište na području BPK Goražde. Vrijednost investicije je oko 2, 6 miliona KM.  

"U objektu  “Lamela – L”  planirano je 18 stambenih jedinica, od čega  12 dvosobnih stanova, tri jednosobna I tri garsonjere. Cijena kvadratnog metra stana na licitaciji je bila  više od 2.000 KM međutim zahvaljujući subvenciji Vlade BPK u iznosu od 500 KM po kvadratu, došlo se do cijene  od 1.525, 90  KM po kvadratu. Uz stan ide i pripadajući podrum koji se obračunava sa 50 posto dobijene cijene stana, s tim da se ta cijena ne subvencionira i iznosi oko 1.020 KM po m2", precizirao je Krunić.

Javni poziv traje do 3. aprila, a procedura će biti provedena u skladu sa kriterijima koje je ranije odlukom utvrdila Vlada BPK.  

Početak izgradnje stambeno-poslovnog objekta Lamela – L planiran je polovinom marta, a zgrada bi trebalo da bude useljiva krajem 2024. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije