Sremska Mitrovica i Tuzla planiraju stvaranje balkanskog centra mladih

26.10.2011. 10:52 / Izvor: Press
Sremska Mitrovica i Tuzla planiraju stvaranje balkanskog centra mladih

Sremska Mitrovica i Tuzla će kod fondova Evropske unije aplicirati projektom prekogranične saradnje za stvaranje regionalnog edukacionog centra za mlade Balkana u selu Ležimir kod Sremske Mitrovice.

Kako je za "Press" izjavio gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, ovaj projekat, ako bude prihvaćen od evropskih institucija, trajaće dvije godine.

"Namjeravamo da uradimo kompletnu projektnu dokumentaciju, rekonstrukciju infrastrukture i jednog dijela objekta, dok ćemo za drugi dio objekta konkurisati na jednom drugom projektu. Osnovna ideja je da ovdje za mlade sa prostora bivše Jugoslavije i okruženja napravimo edukacioni centar za oblast evropskih integracija i ljudskih prava. Jedan dio godine koristiće se u te svrhe, dok će ostatak vremena biti posvećen sportsko-rekreativnim sadržajima", kaže Nedimović, i objašnjava da je Tuzla izabrana za partnera zato što je već dva puta svojim projektima taj grad iz BiH uspjevao da nađe prohodnost u institucijama EU, ali i zbog odličnih potencijala.

U funkciji će biti i zemljište oko hotela, ideje već postoje, i za nekoliko mjeseci će biti urađeno i idejno rešenje, pa će se javnosti predstaviti i budući izgled edukacionog centra sa pratećim sadržajima.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije