U Tuzli će se graditi Studentski dom i hostel sa edukacionim centrom

05.10.2012. 08:43 / Izvor: eKapija.ba
U Tuzli će se graditi Studentski dom i hostel sa edukacionim centrom

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, sa saradnicima, primio je u utorak delegaciju Investicione grupe iz Kuvajta sa direktorom preduzeća "Tehnograd company", d.o.o. Tuzla Hamzom Šarićem i njegovim saradnicima.

Imamović je istakao zadovoljstvo što ova Investiciona grupa želi investirati u Tuzli, te informisao potencijalne investitore sa pogodnostima investiranja u Tuzli, kao i sa efikasnim radom općinske administracije, kada je u pitanju izdavanje dokumentacije i potrebnih dozvola za ove namjene.

Predstavnik Investicione grupe iz Kuvajta prezentirao je planove za investiranje u Tuzlu, a kao prvi objekat u koji žele investirati, bila bi izgradnja Studenskog doma i hostela sa edukacionim centrom u Tuzli.

Površina planiranog objekta je između 4.000 i 5.000 m2, a predračunska vrijednost investicije je između 5 i 6 miliona KM.

Početak radova planira se za maj 2013. godine, a završetak u maju 2014. godine. Direktor "Tehnograd company", d.o.o. Tuzla Hamza Šarić, istakao je da je ovo prvi projekat koji se planira u Tuzli sa partnerima iz Kuvajta, nakon čega bi uslijedili novi projekti, kao i angažovanje ove kompanije i njenih radnika na izgradnji objekata u Kuvajtu.

Na kraju je načelnik Imamović zahvalio Investitorima na odluci da investiraju u Tuzlu i tako nastave kontinuitet gradnje u Tuzli i upošljavanju građevinske operative i građevinskih radnika Tuzle.

Načelnik je obećao efikasno rješavanje svih procedura iz nadležnosti općinske administracije, kako bi se obezbijedili svi zakonom predviđeni preduvjeti za realizaciju planiranog objekta u skladu sa planiranom dinamikom izgradnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije