Rekonstrukcija Pneumoftiziološkog dispanzera u Domu zdravlja Ilidža

03.11.2011. 09:01 / Izvor: Oslobođenje
Rekonstrukcija Pneumoftiziološkog dispanzera u Domu zdravlja Ilidža

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i v. d. direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo Milan Mioković potpisali su danas sporazum o namjenskom korištenju sredstava za rekonstrukciju dijela objekta OJ Dom zdravlja Ilidža.

Za radove na rekonstrukciji Pneumoftiziološkog dispanzera OJ Doma zdravlja Ilidža, Općina je iz budžeta za 2011. godinu sporazumom odobrila sredstva od 150 hiljada KM.

Kako je istakao Mioković, donacija je bila neophodna za bolji rad ove ustanove, te naglasio kako će donirani novac iskoristiti da se poboljša usluga u Domu zdravlja, da bi pacijenti bili zadovoljniji i da bi im se osiguralo bolje liječenje.

"Cilj je da se nabavi potrebna aparatura, da se pomogne fizijatrija, te da se poboljšaju uslovi u kojima radi hitna služba Općine. Smatram da naši sugrađani zaslužuju bržu i efikasniju hitnu pomoć, koja će biti dobro opremljena. Također, izdvojio bih i to da ćemo pokušati da u ambulanti u Hrasnici imamo pedijatra, koji će liječiti našu djecu. Nadam se da ćemo u budućnosti zapošljavati više mladih ljudi u domovima zdravlja", istakao je Memić.

Prema načelnikovim riječima, Ilidža ima dobru zgradu sa hiljadu mana, a cilj je da se polako, jedna po jedna, rješavaju.

"Nećemo se zaustaviti na iznosu koji smo donirali, od viška sredstava očekujemo da ćemo moći još pomoći ovoj ustanovi, a naravno, i narednih godina ćemo nastaviti da pomažemo. Naša dužnost i obaveza je da pomažemo jedni drugima, a jedino što očekujemo zauzvrat je da se ljudima omogući bolja medicinska usluga", kazao je načelnik Memić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije