Idejni projekt ASU na Skenderiji bit će gotov 15. decembra 2008. godine

05.11.2008. 10:05 / Izvor: Dnevni Avaz
Idejni projekt ASU na Skenderiji bit će gotov 15. decembra 2008. godine

Izrada idejnog projekta za izgradnju Akademije scenskih umjetnosti na Skenderiji trebala bi biti završena 15. decembra, a izvedbenog 15. marta naredne godine, najavio je Besim Mehmedić, direktor Zavoda za izgradnju. Ovaj posao Zavod je povjerio konzorciju "Aksa" iz Zenice i Institutu za materijale i konstrukcije koji će također uraditi projekt vanjskog uređenja.

"Po dobivanju idejnog projekta odmah ćemo moći zatražiti urbanističku saglasnost od resornog ministarstva, s obzirom na to da će se objekt prostirati na površini od 5.771 kvadratnog metra. U toku je izrada ovog projekta i već je završeno geodetsko snimanje terena, a počeli su i geomehanički radovi", kazao je Mehmedić.

Kako je naglasio, cilj Zavoda je da bude nosilac investicije kako bi izbjegli preveliku administraciju, a i zemljište na kojem će objekt biti građen je njihovo vlasništvo.

"Očekujemo da iduće godine iz budžeta Vlade te drugih institucija bude izdvojeno dva i po do tri miliona KM za početne radove, odnosno kopanje temelja i izlijevanje gornje ploče. Poslije toga će biti lakše praviti finansijske konstrukcije za daljnju gradnju objekta koja realno može početi u 2010. godini. Gradnja bi trebala trajati do dvije godine", rekao je Mehmedić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije