Hladnjače za jagodičasto i bobičasto voće u Kiseljaku ima novog vlasnika

06.10.2016. 10:12 / Izvor: Akta.ba
Hladnjače za jagodičasto i bobičasto voće u Kiseljaku ima novog vlasnika

Hladnjača za jagodičasto i bobičasto voće u Poslovnoj zoni Dugo Polje pokraj Brestovskog, koju je izgradila Općina Kiseijak, promijenila je vlasnika.

Belgijska grupacija i službeno postala vlasnik hladnjače za jagodičasto i bobičasto voće u Poslovnoj zoni Dugo Polje.

Hladnjača za jagodičasto i bobičasto voće u Poslovnoj zoni Dugo Polje pokraj Brestovskog, koju je izgradila Općina Kiseijak, promijenila je ovih dana vlasnika.

Nakon odluke Općinskog vijeća Kiseljak o pokretanju postupka prodaje, hladnjača je metodom neposredne pogodbe prodana tvrtki "Orange plus" Kiseljak koja se jedina javila na javni natječaj.

Spomenuta tvrtka, koja je dio belgijske grupacije za proizvodnju zdrave hrane "Crops and partners", od ožujka ove godine pod zakupom je koristila hladnjaču u Dugom Polju. Nakon provedbe postupka prodaje "Orange plus" kupio je od Općine Kiseljak hladnjaču za iznos od 823.251 KM.

Novi vlasnici najavili su i nova ulaganja kojima se otvaraju i nova radna mjesta. Hladnjača koja osim hlađenja i skladištenja ima i mogućnost prerade i pakiranja voća, uz postojećih desetak zaposlenih, iduće bi godine mogla proširiti djelatnost i otvoriti nova radna mjesta, poručio je prilikom potpisivanja kupoprodajnogugovora s Općinom Kiseljak Hilmija Burdžović, predstavnik tvrtke "Orange plus" Kiseljak.

Otvaranje hladnjače za jagodičasto i bobičasto voće u Kiseljaku poticaj je proizvođačima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije