Objavljen tender: Počinje izgradnja obilaznice Doboj na Koridoru 5C

31.07.2019. 11:00 / Izvor: Akta.ba
Objavljen tender: Počinje izgradnja obilaznice Doboj na Koridoru 5C

Ovim projektom planirana je izgradnja novih 14 kilometara dionice auto-puta na Koridoru Pet ce, sa dvije dvostruke trake.

Autoputevi Republike Srpske objavili su međunarodni poziv za projekat izgradnje Koridor 5 C - obilaznica Doboj.

Riječ je o projektu koji je vrijedan 211 miliona eura. Sredstva su alocirana na Republiku Srpsku, odnosno preduzeće Autoputevi Republike Srpske, u iznosu od 150 miliona eura, te na Federaciju BiH, odnosno Autoceste FBiH u iznosu od 60 miliona eura.

Ovim projektom planirana je izgradnja novih 14 kilometara dionice auto-puta na Koridor 5 C, sa dvije dvostruke trake.

U tender se traže izvođači radova na izgradnji 5,6 km nove autoceste - dva dvocijevna tunela dužine 2.290 m, mosta Rudanka preko rijeke Bosne i povezane lokalne ceste, saznaje Akta.ba.

Zatim tu je nabavka konsultantskih usluga za nadzor radova, izgradnja južnog dijela dobojske obilaznice između tunela Putnikovo brdo 2 i čvora Medakovo - dionica duga 8 km koja uključuje i most preko rijeke Usore i čvora Karuse/Usora.

Traže se i konsultantske usluge za nadzor radova, nabavka opreme za kontrolu goriva za slučajna ispitivanja goriva, ali i za razvoj i implementaciju sistema upravljanja imovinom i zalihama na Autocestama FBiH i Autocestama RS - Koridor Vc - obilaznica Doboj.

Kako je ranije najavljivao ministar Vjekoslav Bevanda do kraja 2022. godine, će biti izgrađeno novih 14 kilometara auto-puta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije