Počinju radovi na izgradnji aerodroma nadomak Bihaća

21.09.2017. 10:20 / Izvor: Akta.ba
Počinju radovi na izgradnji aerodroma nadomak Bihaća

Ukupna vrijednost budućeg aerodroma procjenjena je na oko 26 miliona maraka i radi se o dugoročnom projektu.

Prve aktivnosti u vezi izgradnje aerodroma na lokalitetu Golubića,  nadomak Bihaća već su počele raspisivanjem tendera za Nabavku usluga izrade Studije izvodljivosti izgradnje aerodroma u Bihaću (Golubić), tendera za Izvođenje radova na izgradnji ograde poslovnog kruga Aerodroma Bihać, tendera za Izvođenje radova na izgradnji pristupne saobraćajnice Aerodromu Bihać  i tendera za Izvođenje radova na izgradnji pločastog propusta na pristupnom putu poslovnog kruga aerodroma u Bihaću, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Direktor Javnog preduzeća "Aerodrom Bihać", Elvedin Sedić kazao je kako će radovi početi čim se okončaju aktivnosti i procedure oko izbora izvođača. Ukoliko ne bude prepreka oko javnih nabavki već u drugoj polovini oktobra po nijegovim riječima će biti potpisani ugovori i uveden izvođač radova u posao.

Sedić pojašnjava, kako će najveći obim radova biti na pristupnom putu za koji je planirano 40 radnih dana, što će ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali biti završeno do kraja novembra.

"U međuvremenu ćemo ići i sa novom fazom, a to je raspisivaje tendera za izradu Idejnog rješenja kako bi dobili oblik, karakter i vizuenu sliku budućeg izgleda Aerodroma", kazao je Sedić, naglašavajući kako je ukupna vrijednost svih radova vezanih za ovaj ciklus i idejno rješenje oko dva miliona maraka.

Smatra kako je Aerodrom dobra opcija za ovaj kraj i region jer potići privredni razvoj, turizam ovoga kraja.

Inače, ukupna vrijednost budućeg aerodroma procjenjena je na oko 26 miliona maraka i radi se o dugoročnom projektu.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije