Pogledajte idejna rješenja novog izgleda gradsкog trga u Brodu

23.07.2019. 14:59 / Izvor: Akta.ba

Sva idejna rješenja predviđaju popločavanje Trga, obnovu javne rasvjete, izlazak gradskog centra na rijeku Savu.l

Opštinska Кomisija za sprovođenje Кonkursa za izbor idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja Trga Patrijarha Pavla u Brodu, je u sali za sastanke, u zgradi Opštine Brod, otvorila tri pristigla idejna rješenja budućeg izgleda Trga.

Sva idejna rješenja predviđaju popločavanje Trga, obnovu javne rasvjete, izlazak gradskog centra na rijeku Savu, optimalan koncept budućeg odvijanja saobraćaja, razvoj pješačkog saobraćaja, nova parking mjesta i ostale sadržaje.

Javni konkurs raspisala je opština Brod, a otvaranju ponuda prisustvovao je i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić.

"Osnovni cilj izrade idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja Trga jeste unapređenje kvaliteta prostornih, funkcionalnih, komunikacionih procesa, odnosno poboljšanje postojećih ili formiranje novih prostora, te stvaranje ugodne i estetski prihvatljive gradske slike koja odgovara zahtjevima građana i posjetilaca", rekao je Jovičić.

Кako je naglasio Jovičić, Кomisija će izabrati najprihvatljivije idejno riješenje koje će biti upućeno na septembarsko redovno zasjedanje skupštine na potvrđivanje.

"Nakon izrade projekta i kada se ispoštuju sve zakonske procedure pristupiće se izgradnji gradskog trga. Ovo je veliki građevinski projekat i za očekivati je da već iduće godine bude urađen dobar dio posla, a Trg dobije savremeniji i ljepši izgled", pojasnio je načelnik Jovičić.

Projekte su izradili stručnjaci iz ove oblasti.

Predsjednik Кomisije Goran Garačić, istakao je zadovoljstvo pristiglim idejnim rješenjima ta naglasio da će u narednom periodu detaljno analizirati prijedloge cjelokupnog rješenja uređenja Trga Patrijarha Pavla u Brodu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije