Vlada FBiH dala saglasnost: Dom penzionera Nedžarići ponovo na prodaju

15.04.2021. 14:54 / Izvor: Akta.ba
Vlada FBiH dala saglasnost: Dom penzionera Nedžarići ponovo na prodaju

Riječ je o prodaji Doma penzionera „Nedžarići“ u Sarajevu, pribavljanjem ponuda putem zatvorenih koverti, po početnoj cijeni od 10.364.140 KM.

Vlada FBiH je Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje dala saglasnost za provođenje postupka prodaje nekretnine u vlasništvu ovog zavoda.

Riječ je o prodaji Doma penzionera "Nedžarići" u Sarajevu, pribavljanjem ponuda putem zatvorenih koverti, po početnoj cijeni od 10.364.140 KM.

Prodaja će biti izvršena putem Agencije za privatizaciju u FBiH, a u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima, na osnovu posebnog ugovora koji će zaključiti Federalni zavod i Agencija, zaključeno je na današnjoj sjednici Vlade FBiH.

Podsjetimo, Dom penzionera u Nedžarićima bio je prodat kompaniji Capital Holding za 10,3 miliona KM. Zaključno s 31.12.2020. godine ugovor o prodaji je poništen jer kupac nije izmirio ugovorene obaveze.

U međuvremenu je na adresu Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, koji je vlasnik objekta, stigla nova ponuda za kupovinu. Riječ je o sarajevskom biznismenu Nerminu Hubiću koji na mjestu Doma penzionera poželio graditi ekskluzivni poslovno-stambeni objekat.

U ponudi koju je poslao najavio je da je spreman odmah uplatiti traženi iznos.

Iz Zavoda su za Akta.ba ranije kazali da Upravni odbor Zavoda MIO/PIO, uz suglasnost Vlade Federacije, mora donijeti odluku o načinu i uvjetima prodaje Doma, te da ukoliko je neka ponuda i poslana, ona nije pravno relevantna jer nije donesena nova odluka o prodaji.

"Tek kada nova odluka o prodaji bude donesena, a o čemu će cjelokupna javnost biti obaviještena, ponude će se smatrati pravno relevantnom, a do tada nemamo namjeru komentirati ni ovo niti bilo koju drugu ponudu koja će, moguće, stići", kazao je ranije Tomislav Kvesić, glasnogovornik Zavoda MIO/PIO za Akta.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije