Investicije / NEKRETNINE

Prodat prostor nekadašnje Drvne industrije "Jadar", investitor otvara mljekaru

18.10.2018. 13:43 / Izvor: Akta.ba

Vlada Republike Srpske saglasna je da bude prodat dio nepokretnosti na prostoru ranijeg akcionarskog društva Drvna industrija "Jadar" Zvornik, te je zadužila Ministarstvo indsutrije, energetike i rudarstva da angažuje stalnog sudskog vještaka građevinske struke s ciljem utvrđivanja tržišne vrijednosti nepokretnosti, pripreme prijedloga potrebnih akata za prodaju, te ih dostavi Vladi na razmatranje i odlučivanje.

Potencijalni investitor pokazao je interes za kupovinu objekta sa pripadajućim zemljištem, koji je koristio na osnovu ugovora o zakupu koji je istekao, proizvodeći ambalažu od papira i kartona, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Namjera investitora je da objekat, koji je prilično devastiran, kupi, rekonstruiše i organizuje proizvodnju sireva, za šta već posjeduje kompletnu mljekarasku opremu, uz zapošljavanje određenog broja radnika.

Vlada je saglasna da se nepokretnost proda u skladu sa propisima kojima se uređuje postupak javnog konkursa za raspolaganje nepokretnostima u svojini Republike Srpske.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije