Objavljen poziv za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta Brkića voda

17.05.2019. 10:41 / Izvor: RTRS
Objavljen poziv za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta Brkića voda

Prateći uslužni objekti na predmetnoj lokaciji izgradiće se sa obe strane autoputa. Procjena vrijednosti investicije iznosi 3.090.000,00 KM.

Ministarstvo saobraćaja i veza RS objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za dodjelu koncesije za izgradnju, korištenje i održavanje odmorišta Brkića voda sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Banjaluka – Doboj, saznaje Akta.ba.

Predmet koncesije je izgradnja, korištenje i održavanje obostranog odmorišta "Brkića voda" sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Banjaluka - Doboj. 

Lokacija na kojoj će se vršiti izgradnja, korištenje i održavanje navedenog odmorišta je na stacionaži od km 55+850 do km 56+350, u mjestu Brkića voda.

Inicijativu za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama podnijelo je privredno društvo "Brčko gas" d.o.o. Brčko, dana 04.10.2018. godine.

Kako je ranije rečeno, Brčko gas planira da gradi odmorište vlastitim i dijelom kreditnim sredstvima.

Ukoliko sve bude po planu, odmorište bi, koje će se nalaziti na teritoriji Dervente, trebalo da bude na usluzi vozačima krajem iduće godine.

Na izgrađenom autoputu Banjaluka - Doboj predviđena je izgradnja pratećih uslužnih objekata na lokaciji obostranog odmorišta "Brkića voda", koje se nalazi nz stacionaži od km 55+850 do km 56+350. Obostrano odmorište "Brkića voda" nalazi se na dionici autoputa Prnjavor-Doboj, smješteno je između nadvožnjzka "Brezičani" na km 55+630 i nadvožnjaka "Doljani" na km 57+250.

Autoput "9. januar" od Banjaluke do Doboja, ukupne dužine 72 kilometra, u potpunosti je otvoren za saobraćaj u oktobru prošle godine.

Cilj projekta je da se obezbijede prateći uslužni objekti u kojima će se pružati usluge vozačima i putnicima (benzinske stanice, trgovine, restorani, sanitarne prostorije, parking i sl.). Na taj način im se omogućuje bezbjedna i udobna vožnja i zadovoljavanje njihovih potreba za gorivom, odmorom, jelom, pićem, te pruža mogućnost korišćenja dostupnih informacija, zadovoljavanja specifičnih potreba lica sa invaliditetom i djece itd.

Prateći uslužni objekti na predmetnoj lokaciji izgradiće se sa obe strane autoputa. Procjena vrijednosti investicije iznosi 3.090.000,00 KM.

Koncesija se dodjeljuje na period od 30 godina.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije