Kreće prva faza izgradnje kolektora otpadnih voda u općini Prozor-Rama

18.07.2019. 09:41 / Izvor: Akta.ba
Kreće prva faza izgradnje kolektora otpadnih voda u općini Prozor-Rama

Prva faza je izrada projekte dokumentacije koja će trajati 6 mjeseci. Nakon toga ide izgradanja u mjestu Ponir.

U prostorijama općine Prozor-Rama u utorak, 16. srpnja 2019. godine potisan je Ugovor za izgradnju kolektora otpadnih voda. 

Ugovor  je potpisan s konzorcijem Unioninvest d.d. Sarajevo i Proton d.o.o. iz Hrvatske. Vrijednost radova je 1.813.000,00 eura. Od toga EIB daje 394.403,58 eura, dok općina daje oko 786.727,11 eura, ostakak daje IPA 632.792,81 eura.

Prva faza je izrada projekte dokumentacije koja će trajati 6 mjeseci. Nakon toga ide izgradanja u mjestu Ponir. U narednu godinu dana predivđen je završetak projekta.

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda koji će u prvoj fazi obuhvatiti izradu projektne dokumentacije, idejnog i glavnog projekta, te izgradnju uređaja s ugradnjom sve potrebne opreme. Uređaj će biti smješten na lokaciji južni ulaz u grad Prozor (Ponir), gdje je Općina Prozor/Rama već ranije izvršila pripremne radove za probijanje puta, betoniranje A-B zidova i ravnanju lokacije, a pročišćene vode će se ispuštati u podzemlje, zbog čega je potrebno postići visoku kvalitetu pročišćene otpadne vode.

Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda predstavlja jedan od infrastrukturnih temelja suvremenog života te će doprinijeti poboljšanju općih životnih uvjeta i očuvanju prirode ovog dijela općine čime se stječu osnovni preduvjeti za razvoj poljoprivrede i drugih gospodarskih grana na ovom području.

Ovaj Projekt dio je projekta "WATSAN” FBiH, koji je sufinanciran od EIB-a (Europske Investicijske Banke)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije