Prvi put nakon 1979. godine: Rekonstrukcija glavnog objekta Hitne pomoći

Investicije / PROJEKTI

Prvi put nakon 1979. godine: Rekonstrukcija glavnog objekta Hitne pomoći

Sredstva u iznosu 50.000 KM u budžetu KS za 2019. obezbijedilo je Ministarstvo zdravstva, a implementator projekta je Zavod za izgradnju.

29.07.2019. 13:11 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo zdravstva, JU Zavod za Hitnu medicinsku pomoć i Zavod za izgradnju potpisali su Sporazum o finansiranju i implementaciji izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju i sanaciju Centralnog objekta JU Zavod za Hitnu medicinsku pomoć KS. Sredstva u iznosu 50.000 KM u budžetu KS za 2019. obezbijedilo je Ministarstvo zdravstva, a implementator projekta je Zavod za izgradnju. Rekonstrukcija se planira izvršiti 2020.

Osim toga, u budžetu je planirano 660.000 KM za nabavku opreme. Radi se o dva kardiomobila, dva kombija za prevoz hemodijaliznih pacijenata, tri bolesnička kreveta za ambulantu i lutke modeli za edukativni centar.        

 
Rekonstrukcija glavnog objekta Hitne pomoći

Prvi put nakon 1979. godine: Rekonstrukcija glavnog objekta Hitne pomoći Ministarstvo zdravstva, JU Zavod za Hitnu medicinsku pomoć i Zavod za izgradnju potpisali su Sporazum o finansiranju i implementaciji izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju i sanaciju Centralnog objekta JU Zavod za Hitnu medicinsku pomoć KS. Sredstva u iznosu 50.000 KM u budžetu KS za 2019. obezbijedilo je Ministarstvo zdravstva, a implementator projekta je Zavod za izgradnju. Rekonstrukcija se planira izvršiti 2020. Osim toga, u budžetu je planirano 660.000 KM za nabavku opreme. Radi se o dva kardiomobila, dva kombija za prevoz hemodijaliznih pacijenata, tri bolesnička kreveta za ambulantu i lutke modeli za edukativni centar. Mirza Hulusić Zalihic Adem

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Monday, July 29, 2019

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije