ITC Zenica izvodi radove na rekonstrukciji zgrade Općine Stari Grad

10.08.2019. 08:10 / Izvor: Akta.ba
ITC Zenica izvodi radove na rekonstrukciji zgrade Općine Stari Grad
OTVORI GALERIJU

Radovi na rekonstrukciji, tj utopljavanju zgrade Općine Stari Grad prethodnih dana odvijali su se znatno bržom dinamikom.

Radovi na rekonstrukciji, tj utopljavanju zgrade Općine Stari Grad prethodnih dana odvijali su se znatno bržom dinamikom. Gotovo da su završeni svi radovi na B objektu gdje je potpuno zamijenjena stolarija, elektroinstalacije i rasvjetna tijela, te se završava postavljanje nove fasade, a u toku je i djelimično uklanjanje skele...

Uporedo, skela je postavljena na Objekat A, gdje se vrši zamjena stolarije na prvom spratu, a također se radi i zamjena elektroinstalacija i rasvjetnih tijela. Istovremeno se vrši postavljanje prvog segmenta fasade- stiropora.

Zamjena stolarije i rasvjetnih tijela urađena je i na Objektu C, odnosno holu Velike sale koji privremeno koriste uposlenici službi u kojima se trenutno izvode radovi. Vrše se i radovi sanacije ravnih krovova, te izgradnja kotlovnice. Rad sa strankama se, i pored otežanih uslova, odvija bez problema.

Inače, zgradu Općine Stari Grad je projektovao arhitekta Zoran Brož koji je za svoj rad dobio Veliku nagradu beogradskog salona arhitekture, kao i republičku Borbinu nagradu za najbolje arhitektonsko ostvarenje u BiH 1980. godine. Te godine zgrada je i useljena, ali je njena funkcionalnost, prema svjedočenjima uposlenika, oduvijek bila upitna. Ratna razaranja i godine koje su prošle učinile su da je objekt danas nefunkcionalan i ne zadovoljava standard energetske efikasnosti, što će biti riješeno ovim projektom.

Općina Stari Grad finansira radove koji se izvode na objektu kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj, a vrijednost investicije je 1,9 miliona KM.

Radove izvodi firma ITC Zenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije