Strabag se žalio na odabir izvođača radova za prilazne ceste Pelješkom mostu

Investicije / PROJEKTI

Strabag se žalio na odabir izvođača radova za prilazne ceste Pelješkom mostu

Radi se o izgradnji stonske obilaznice (DC414), poddionice Sparagovići/Zaradeže-Prapratno i Prapratno-Doli.

12.08.2019. 10:53 / Izvor: HINA

Iz Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave potvrdili su Hini da se austrijski Strabag žalio na odabir grčkog J&PAvaxa za izvođača radova na gradnji južnoga dijela pristupnih cesta Pelješkom mostu.

Konkretno, radi se o izgradnji stonske obilaznice (DC414), poddionice Sparagovići/Zaradeže-Prapratno i Prapratno-Doli.

Iako to iz Komisije nisu mogli potvrditi, još jedna žalba iz niza koji bi mogao usporiti gradnju pristupnih cesta mostu, vezana je, kako se doznaje, uz Strabagove tvrdnje da referenca jednog od Avaxovih inženjera navedenog u njegovoj ponudi, nije u skladu s uvjetima natječaja. Taj je stručnjak, inače, kako se doznaje, radio na jednoj od dionica autoceste A1, Ravča - Ploče, a kao glavnog inženjera angažirao ga je Konstruktor.

Iz Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave potvrdili su da je žalba Strabaga zaprimljena u srijedu, 7. kolovoza, da će biti obrađena te da će se se riješiti u zakonskom roku.

Strabag se, uz ostalo, svojevremeno žalio i na odabir Avaxa za gradnju dionice Doli - Duboka, a ta je žalba usvojena, nakon čega je odlučeno da taj dio ceste gradi upravo Strabag.

Austrijanci su se žalili i na odabir kineske tvrtke China Bridge and Road Corporation koja je u siječnju prošle godine odabrana je za graditelja Pelješkog mosta.

Neslužbeno se može čuti i kako je vrlo vjerojatno da će se Avax Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave uložiti žalbu na odabir Strabaga za gradnju dionice Duboka - Sparagovići, što će dodatno usporiti rokove.

Pelješki bi tako, zahvaljujući iznimnom trudu kineskih radnika, a zbog birokratskih zavrzlama i usporavajućih zakona, mogao biti gotov prije pristupnih cesta, a u pitanje bi mogao doći i rok od 31. siječnja 2022. godine, kada bi trebao biti završen kompletan projekt izgradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije