Krenula obnova južnog bedema Kastela

15.08.2019. 12:56 / Izvor: Akta.ba

Obnova bedema trajaće tri mjeseca, a Grad Banja Luka je za ove namjene izdvojio 120.000 KM.

U okviru nastavka obnove tvrđave Kastel, danas su otvoreni radovi na rekonstrukciji južnog bedema utvrđenja, na mjestu gdje se nekada nalazio ugostiteljski objekat.

Obnova bedema trajaće tri mjeseca, a Grad Banja Luka je za ove namjene izdvojio 120.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao radove, podsjetio je da je polovina tvrđane rekonstruisana još prije nekoliko godina, uz pomoć sredstava EU, te da je nakon toga nastavljena postepena rekonstrukcija preostalog dijela Kastela.

"Danas počinjemo obnovu i rekonstrukciju južnog bedema – segmenta 6. Radi se obnova zidina i ograde, te bravarski, zidarski i tesarski radovi, sa osnovnim ciljem da u naredna tri mejseca imamo obnovljen još jedan dio Kastela", rekao je Radojičić.

On je dodao da Grad već unazad tri godine obnavlja jedan po jedan segment Kastela, ali i istakao da će za potpunu rekonstrukciju biti potrebna značajna finansijska sredstva. Radojičić je napomenuo da bi cjelokupna rekonstrukcija, u ovom trenutku, predstavljala veliko finansijsko optrećenje za gradski budžet, te da se, iz tog razloga, svake godine obnavlja po jedan dio, u zavisnosti od raspoloživih sredstava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije