Počela druga faza radova u visočkoj industrijskoj zoni Ozrakovići

30.08.2019. 08:51 / Izvor: Akta.ba
Počela druga faza radova u visočkoj industrijskoj zoni Ozrakovići

Radovi na realizaciji projekta Izgradnje saobraćajnice kroz industrijsku zonu Ozrakovići izvodit će se u tri faze.

U okviru svečanog obilježavanja Dana Grada Visokog u PZ Ozrakovići jučer su izvođači uvedeni u drugu fazu radova.

Radovi na realizaciji projekta Izgradnje saobraćajnice kroz industrijsku zonu Ozrakovići izvodit će se u tri faze.

Prva faza je završena i obuhvatala je radove na rekonstrukciji saobraćajnice, oborinske i fekalne kanalizacije, što je realizovano sredstvima Grada Visoko i sredstvima koja je odobrila

Kantonalna direkcija za ceste ZDK-a na osnovu upućene aplikacije. Za navedenu fazu za najpovoljnijeg izvođača izabran je Konzorcij "Trgošped" d.o.o. Kakanj i "Mušinbegović gradnja" d.o.o. Visoko. 

Druga faza obuhvata radove na rekonstrukciji vodovodne mreže i izgradnji javne rasvjete, te se danas u okviru programa svečanog obilježavanja Dana Grada Visokog izvršilo uvođenje izvođača u II fazu radova. Izvođenje ove faze realizuje se sredstvima koja je po odobrenoj aplikaciji Ministarstva privrede ZDK.

Odabran je najpovoljniji izvođač radova – Konzorcij "Atlas – D" d.o.o. Visoko i "AMG" d.o.o. Visoko. Vrijednost ugovorenih radova je 97.496,90 KM sa PDV-om.

26. februara tekuće godine su predstavnici Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko potpisali Ugovor za izgradnju vodovodne mreže u poslovnoj zoni Ozrakovići sa izvođačima radova.

Treća faza obuhvata nastavak radova na rekonstrukciji saobraćajnice, oborinske i fekalne kanalizacije i realizovat će se sredstvima koja je po upućenoj aplikaciji odobrilo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta.

Kako raste potreba za poslovnim prostorima u Visokom, tako se razvija i Poslovna zona Ozrakovići na ovom području kojoj je cilj povezivanje privrednika, saopćeno je iz Općine Visoko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije