Bevanda-Lorenzo: U pripremi projekti EIB-a u BiH vrijedni oko 190 milijuna eura

02.10.2019. 07:45 / Izvor: Akta.ba
Bevanda-Lorenzo: U pripremi projekti EIB-a u BiH vrijedni oko 190 milijuna eura

Bevanda je upoznao novog šefa operacija EIB-a s trenutnom dinamikom realizacije projekata koji se financiraju sredstvima te europske banke

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je jučer o nastavku implementacije projekata s novoimenovanim šefom operacija Europske investicijske banke (EIB) za Hrvatsku i zapadni Balkan Antoniom Lorenzom.

Bevanda je upoznao novog šefa operacija EIB-a s trenutnom dinamikom realizacije projekata koji se financiraju sredstvima te europske banke s kojom BiH ima izuzetnu i dugogodišnju suradnju.

Na sastanku je istaknuto da se zahvaljujući sredstvima EIB-a realiziraju projekti u mnogim oblastima, od projekata iz socijalne sfere i zdravstva do izgradnje infrastrukture, te da i ove kreditne aranžane prate značajna grant sredstva.

Naglašeno je da suradnja između BiH i EIB-a ima perspektivu ne samo zbog visokih iznosa ulaganja već i raznovrsnosti projekata koji su u procesu implementacije.

Također, navedeno je da su u pripremi projekti vrijednosti oko 190 milijuna eura i završavaju se procedure koje prethode potpisivanju ugovora.  

Sugovornici su ocijenili da određeni zastoji postoje zbog dužeg čekanja na formiranje vlasti u BiH na svim razinama, a Bevanda je naglasio da Ministarstvo financija i trezora BiH uspješno završava svoj dio posla kod ugovaranja kreditnih aranžmana.

Bevanda poželio je uspjeh u radu novom šefu operacija EIB-a, te je izrazio nadu da će buduća suradnja biti u uzlaznoj putanji, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije