Počela izgradnja novog fudbalskog terena na Banjalučkom polju

22.01.2020. 13:44 / Izvor: Akta.ba
Počela izgradnja novog fudbalskog terena na Banjalučkom polju

Novi fudbalski teren imaće dimenzije 110 sa 78 metara, a biće izgrađene i svlačionice za fudbalere i sudije.

Na Banjalučkom polju, u neposrednoj blizini tržnog centra "Delta planet", danas je počela izgradnja novog fudbalskog terena sa vještačkom travom, u okviru velikog plana za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture.

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da će novi teren biti izgrađen po FIFA standardima i da će biti namijenjen svim banjalučkim klubovima.

Danas počinjemo prvu fazu radova koja podrazumijeva građevinske i hidro zahvate odnosno završetak oborinske i fekalne kanalizacije te vodovoda. Vrijednost radova u ovoj fazi je oko 200.000 KM – rekao je Radojičić i ukazao da je krajem 2016. godine izgrađen identičan teren sa vještačkom travom kod Gradskog stadiona.

On je dodao da Grad Banja Luka u zadnjih nekoliko godina intenzivno radi na poboljšanju sportske infrastrukture, od čega je jedan od najvećih projekata – otvaranje nove sportske dvorane "Centar" završene još prošle godine.

Pored toga, ulazimo u gradnju sportske dvorane kod OŠ "Branko Radičević" na Starčevici, a nadam se da ćemo do kraja godine sprovesti i javnu nabavku za sportsku dvoranu na Laušu – istakao je Radojičić.

Igor Vrhovac iz OFK Sparatak, naglasio je da će izgradnja novog fudbalskog terena biti od izuzetnog značaja za sve banjalučke klubove.

Za nas je ovo od velikgo značaja, stepenica više u našem radu i sigurno je da će doprinijeti boljem i kvalitetnijem stručnom radu sa djecom – zaključio je Vrhovac.

Novi fudbalski teren imaće dimenzije 110 sa 78 metara, a biće izgrađene i svlačionice za fudbalere i sudije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije