Sve spremno za priključenje Sarajevo Towera na sistem centralnog grijanja

26.02.2020. 12:55 / Izvor: Akta.ba
Sve spremno za priključenje Sarajevo Towera na sistem centralnog grijanja

Realizacijom ovog projekta sve je spremno za priključenje objekta angažovane snage 2300 kW.

Na osnovu zahtjeva investitora ''Ans Drive'' d.o.o. Sarajevo za priključenje novoizgrađenog objekta Sarajevo Tower, u ul. Kolodvorska, na toplifikacioni sistem Toplana, a po prethodno izvršenoj analizi o mogućnosti priključenja i izrađenom idejnom rješenju, Toplane su izvršile sve neophodne radove kako bi se Sarajevo – Tower od naredne sezone grijanja zagrijavao putem sistema kotlovnice Živko Jošilo.

Prema riječima koordinatora projekta Anese Librić - Tomić i Milade Šimić radovi na izgradnji potpuno novog vrelovoda u dužini trase od 400 metara, a koji su započeti u novembru 2019. godine tj., nakon potpisivanja Ugovora i dobijanja svih potrebnih saglasnosti od nadležnih institucija su trajali tri mjeseca.

Radovima na izgradnji novog vrelovoda su prethodile aktivnosti na izradi kompletne tenderske dokumentacije za neophodne nabavke i izradi izvedbenog mašinskog i građevinskog projekta vrelovoda.

Realizacijom ovog projekta sve je spremno za priključenje objekta angažovane snage 2300 kW, sa 495 stambenih jedinica na sistem centralnog zagrijavanja Toplana.

"Sve aktivnosti provedene u okviru realizacije ovog značajnog projekta izgradnje priključnog vrelovoda za objekat Sarajevo Tower, kao što su inženjering poslovi i projektovanje, nadzor nad izvođenjem radova, te nabavka opreme i izvođenje mašinskih radova uspješno su izvršene vlastitim kapacitetima Toplana", saopćili su iz Toplana.

Berin Alagić, direktor KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. još jednom upućuje Javni poziv svim investitorima na direktnu saradnju sa Toplanama, jer se implementacijom projekata poput ovoga na najbolji način daje doprinos zaštiti čovjekove okoline i smanjenju zagađenosti glavnog grada BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije