U industrijskoj zoni Usora u toku realizacija infrastrukturnih projekata

23.04.2020. 08:34 / Izvor: Akta.ba
U industrijskoj zoni Usora u toku realizacija infrastrukturnih projekata

Gradonačelnik Jerinić naglasio je da je ovaj projekat, koji je ugovoren ranije, podrška grada privrednicima.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić obišao je jučer radove u industrijskoj zoni Usora, u kojoj je smješteno osam privrednika koji zapošlјavaju 93 radnika.

Gradonačelnik Jerinić naglasio je da je ovaj projekat, koji je ugovoren ranije, podrška grada privrednicima.

U industrijskoj zoni Usora u Doboju se završava asfaltiranje 450 metara saobraćajnice, za koje je iz sredstava dobojske Gradske uprave Doboj izdvojeno 75.000 KM.

"Možda je baš dobro što je ovo poruka da, kada se svi borimo sa virusom korona, život ide dalјe i da ćemo nastaviti sa svim projektima koje smo najavili. Naravno, možda ćemo prolongirati vremenske rokove, ali je ovo pokazatelј da je opredjelјenje da pomognemo našim privrednicima da zadrže svako radno mjesto jer nam je to i cilј", izjavio je gradonačelnik Doboja.

Ovom prilikom gradonačelnik Doboja je najavio da će Gradska uprava, osim infrastrukturnih aktivnosti, preduzetnicima pomoći setom mjera koji će biti razmatrani na prvoj vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta koja je predviđena za petak, 24. april, ukoliko njeno održavanje odobre Republički štab za vanredne situacije i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske. On je kao jednu od predloženih mjera najavio da će Gradska uprava preuzeti troškove grijanja za sve privredne subjekte koji nisu radili od 15. marta do 15. aprila.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je rekao da se prate mjere Republičkog štaba za vanredne situacije po pitanju ublažavanja mjera koje su preventivno uvedene zbog virusa korona, te najavio da će u ponedjelјak, 27. aprila, biti napravlјena procjena po tom pitanju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije