Milionski tender OC Jahorina: LED rasvjeta puta od Ciljne kuće do jezera

04.06.2020. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Milionski tender OC Jahorina: LED rasvjeta puta od Ciljne kuće do jezera

Olimpijski centar Jahorina objavio je milionski tender za izvođenje radova na izgradnji osvjetljenja puta od Ciljne kuće do jezera i staze Termag.

Olimpijski centar Jahorina objavio je milionski tender za izvođenje radova na izgradnji osvjetljenja puta od Ciljne kuće do jezera i staze Termag.

Tender je podijeljen u dva lota. Prvi lot odnosi se na izgradnju osvjetljenja puta od Ciljne kuće do jezera i njegova vrijednost je 552.000,00 bez PDV-a.

Drugi lot vrijednosti 448.000,00 bez PDV-a je za osvjetljenja staze "Termag" (1b).

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, planirano je osvjetljenje puta i dijela ski staze Poljice u dužini od 3300 m od Ciljne kuće do izlaza žičare Poljice i kraka pomenutog puta do jezera.

Prilikom izvođenja radova, potrebno je ispuniti zahtjeve koji se odnose na pješake i motorni saobraćaj na istoj kolovoznoj površini.

Staza Termag ( 1b) će biti osvjetljenja u dužini od 1000 m, također u skladu sa preporukama za osvjetljenje vanjskih terena.

Svjetiljke moraju biti postavljenje tako da ne mijenjaju topografiju ski staze, odnosno osvjetljenje mora da pruža skijašu tačnu sliku terena.

Rok za prijem ponuda za učešće je 29.6.2020. godine.

Podsjetimo, Skupština akcionara ovog preduzeća, uz prethodnu saglasnost Vlade Republike Srpske, donijela je nedavno odluku o kreditnom zaduženju od 99 miliona KM koje će iskoristiti za izgradnju pet kapitalnih projekata na olimpijskoj planini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije