Potpisan ugovor: KOV-GRAD će graditi novi trg u Bužimu

26.06.2020. 08:47 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor: KOV-GRAD će graditi novi trg u Bužimu

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 330.000,00 KM, a Općina Bužim će učestvovati u finansiranju ovog projekta sa 50.000,00 KM.

Načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić, Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i direktor firme KOV-GRAD doo Bužim Safet Kovačević, potpisali su u prostorijama Ministarstva ugovor o realizaciji jednog od najznačajnih infratsrukturnih projekata na području Općine Bužim, saopćeno je iz Općine.

Naime, radi se o projektu izgradnje Trga "Alija Izetbegović", koji podrazumijeva potpunu izgradnju istog.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 330.000,00 KM, a Općina Bužim će učestvovati u finansiranju ovog projekta sa 50.000,00 KM.

Podsjećamo, idejni projekat uređenja trga predstavljen je 15.08.2019. godine na dan završnice manifestacije "Slobodarski dani viteškog grada Bužima"

Prema projektu, gradit će i rekonstruisati saobraćajnica – kružni tok, koji se naslanja na Trg "Alija Izetbegović". Ugovor za kružni tok potpisan je na Dan Općine Bužim. Vrijednost potpisanog ugovora je oko 1,3 miliona konvertibilnih maraka, a finansirat će se iz budžeta JP Ceste F BiH. Radovi bi trebali otpočeti za desetak dana.

Dakle riječ je o dva zasebna projekta u ukupnoj vrijednosti od oko 1,7 miliona KM.

"Na području naše Općine vodimo aktivnosti na implementaciji značajnih projekata, a to su zasigurno izgradnja Trga, odnosno kružnog toka koji je sastavni dio našeg trga. Izgradnjom ova dva infratsrukturna projekta Općina Bužim će dobiti sasvim novi izgled, koji će svakako postati prepoznatljivo obilježje. Trg koji nosi naziv prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića bit će mjesto za okupljanje i druženje svih Bužimljana i svi onih koji dolaze u naš Bužim, dok će izgradnja kružnog toka doprinijeti povećanoj sigurnosti u saobraćaju s obzirom da bi trebao značajno smanjiti gužve u samom centru naše čaršije", kazao je načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije